Hyundai Trajet: periodiek stotterend rijgedrag met scherpe knal in uitlaat

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8

Sinds 2 jaar heeft mijn Trajet een merkwaardig probleem: stotterend rijgedrag zowel op benzine als LPG dat met name optreedt als er extra vermogen wordt gevraagd. Hij loopt in zo'n periode ook onregelmatig stationair.
Meestal trad dit probleem op als de benzinetank tot slechts een "kwart gevuld" daalde. Het probleem kon na wat knallen (metaalachtig) in de uitlaat plots over zijn (meestal duurde het een paar dagen en ging over als ik de benzinetank weer vulde) en dan ook maanden wegblijven tot het benzinemetertje weer daalde.
Het laatste jaar houd ik de benzinetank vol maar sinds twee weken is het bovengenoemd probleem er weer en gaat het niet meer weg. De knallen in de uitlaat zijn er met name bij rijden op gas. Het vermogen is duidelijk minder, ik schat zo'n 80% van normaal.
Wat zou dit kunnen zijn? Ik ben bij twee garages geweest, bougies zijn vervangen, een storing werd niet gevonden, maar het probleem is niet verholpen.

robberjack

Geplaatst door robberjack (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Trajet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

brunello (0) PRO, 15 jaar geleden

bougiekabels of bobine

robberjack (0), 15 jaar geleden

De auto is net terug van de garage: Wat Brunello al voorpselde, het probleem zat in die buurt. In twee van de vier bougiegaten was olie gelekt. Ik reed dus op 2-4 bougies. Het probleem was iets dat over langere tijd heeft bestaan, lekkende kleppakking (?).
Afin, op benzine rijdt het weer soepel, gas houdt af en toe nog wat in, dat begrijp ik dan niet helemaal.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Trajet of stel zelf een nieuwe vraag.