Hyundai Excel: Prins LPG G3 AFS system problemen

Bouwjaar: 2004

Hallo allemaal,

Ik heb 3 maanden geleden een hyundai Excel gekocht uit 1997 met een Prins AFS systeem (G3)
Goed, Ik start de auto en rij rustig weg, pas als ik wat "Power a vermogen" aan de auto vraag doormiddel van Gaspeddaal in te drukken slaat het AFS systeem over op benzine, knippert 2x (betekend te weinig mengsel), dit is een heel irritant probleem, we zijn nu 3 maanden verder, 12 dealer, 4 LPG prins installatie garages en niemand weet wet het probleem is, de lambda zonde is al 3x vervangen samen met de verdamper, gas regel klep, bepaalde slangen gas toerental regelaar + klep en de Diagnostics and Programming Module (DPM)(een soort cilinderig lijkend klepje, wat zelflerend is voor de computer, het zit net na de verdamper)deze is vervangen door een vaste gas regelaar, het enige wat nog niet is vervangen is de computer, maar na al die garages die hem doorgemeten hebben blijkt die gewoon goed te zijn en hij is mij even te duur om hem zo even te vervangen, stel dat hij wel goed is........

Heeft er iemand mss nog een idee, want na 3 maanden heb ik het eigenlijk wel gehad.....

Alvast bedankt,

Remmmie

Remmmie

Geplaatst door Remmmie (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Excel? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Remmmie (0), 19 jaar geleden

Goed update: we zijn er achter gekomen dat de benzine pomp hoort uitte-gaan als hij omschakelt naar G3........we hebben tussen de voedingsdraad van de benzinepomp een schakelaartje gemaakt om deze uite-schakelen als die op gas rijdt, de auto reed veel beter maar slaat nogsteeds terug op benzine op gas.....nadeel hieraan is dat de auto echt stikt door het schakelaartje.......dus probleem nog niet opgelost, zou dit kunnen komen doordat de Diagnostics and Programming Module (DPM) er tussen uit is gehaald??

ikke4652 (0), 18 jaar geleden

IK ken het probleem heb hett zelfde met mijn deawoo, ben echter al 2jaar van garage naar garage aan het rijden. zonder dan ook maar een beetje resultaat. als je er ooit achter mocht komen wat het probleem is hoor ik dat graaag van je. al vast bedankt sebastiaan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Excel of stel zelf een nieuwe vraag.