Hyundai Santa Fe: Problemen met koppeling Santa Fe

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 CRDi

Hallo,

Ik bezit een Santa Fe diesel bj. 2003 met 83.000 km op de teller. Auto heeft net grote beurt gehad bij de dealer in Alphen aan den Rijn, waarbij niets afwijkends werd geconstateerd. Multi-riem werd vervangen. Vond wel dat mijn koppeling daarna wat zwaarder ging en dat de motor een iets ander geluid maakte.
Een paar dagen geleden begon het koppelingspedaal kuren te vertonen. Als ik het pedaal(met draaiende motor) een stukje intrap, begint dit hevig te trillen. Net of er ergens iets tegenaan loopt. Er is dan ook een ratelend geluid te horen. Als ik dieper trap dan houdt het op. Schakelen gaat wel gewoon, maar bij het opkomen van het pedaal hapt de koppeling.

Ik vermoed dat ik ook te maken krijg met de, op dit forum, veel besproken vliegwiel en koppelingsplaat problemen. Weet iemand voor welke bouwjaren of chassisnummers, de modificatie-set van de importeur geldt ? Herkent iemand mijn probleem?

HG.Adrian

Adrian51

Geplaatst door Adrian51 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Santa Fe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

riennoot (0) PRO, 13 jaar geleden

beste adriaan,

het probleem van het duo massa vliegwiel wat zo vaak besproken is, is alleen op toepassing bij de benzine modellen met een 2.4 motor.

daarmee is niet gezegt dat jou vliegwiel niet kapot zou kunnen gaan, waarschijnlijk zit er in jou auto ook gewoon een duo massa vliegwiel wat gewoon kapot is gegaan.

als jij zegt dat het na de beurt/ tijdens de beurt is gekomen is het verstandig om je garage te laten kijke of het idd hier iets mee te maken heeft gehad..

groete Rien

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Santa Fe of stel zelf een nieuwe vraag.