Hyundai Getz: Rijproblemen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel

Hyundai Getz 1.5 CRDi
Als ik de motor start, dan is er niets aan de hand lijkt het. Toerental ligt tussen de 900 en 1000 toeren. Wil ik nu wegrijden in de eerste versnelling dan lukt dit mij niet, toerental blijft gelijk. Er gaan ook geen waarschuwingslampen aan. De auto slaat ook niet af. draait mooi stationair. Dit gebeurt onregelmatig en het lijkt dat het vaker voorkomt als ik lange ritten heb gemaakt. Als bovenstaande zich voordoet , komt er ontzettend veel roet uit de uitlaatpijp.(veel vaste deeltjes) Er is geen roetfilter voor dit type en bouwjaar 2005 gemaakt. Bij de dealer is hij regelmatig uitgelezen maar men kon niets vinden. We rijden zo al bijna 1 jaar. Als het probleem elke dag aan terug komt dan werd het wat gemakkelijker om de storing te vinden. Op een dag vertelde de dealer dat zij het hadden gevonden, er moest een nieuwe tweeweg klep vernieuw worden. Een nieuwe geplaatst kosten tegen de € 600,00. Probleem niet opgelost. Nieuwe brandstof filters. Kosten lopen op en resultaat veel ergernis als dit zich voordoet. Er zijn maanden bij dat hij prima loopt, maar komt ook voor meerdere keren per dag. Verder loopt hij zuinig, lange afstand 1 op 20 en in het stadsverkeer 1 op 17.
Ik ben verder heel tevreden op deze wagen. Nu is mijn vraag; wie weet wat ik hieraan moet doen.

c.vinke

Geplaatst door c.vinke (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Getz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

wim12199 (0) PRO, 10 jaar geleden

Waarschijnlijk de smoorklep die blijft hangen, kuis ze uit en kijk of ze niet blijft hangen, dit komt regelmatig voor!

c.vinke (0), 10 jaar geleden

Dank je wel voor het antwoord, een andere oplossing die ik gekregen heb,is om de accu klemmen van de accu af te halen. Op deze manier kan de elektronica zichzelf resetten. Dit heb ik gisteren uitgevoerd en nu kijken hoelang het duurt voor de problemen weer de kop opsteken.
Maar ik neem uw antwoord mee in mijn gedachten om te kijken of de gasklep blijft hangen en ze e.v.t. te gaan schoonmaken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Getz of stel zelf een nieuwe vraag.