Hyundai Santa Fe: rokende motor en houdt in in hogere toeren

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: CRDI

Mijn Santa Fe diesel wordt voor lange afstanden gebruikt. Tijdens zo'n reis begon de auto te roken (zwart) en dit werd erger. Speciaal bij opschakelen tussen de 2000 /3000 toeren. Ook trekt de auto dan (logischerwijs) een stuk minder.

HDealer 1 een bezoek gebracht en roetmeting uitgevoerd en dieselcleaner van Wynns meegekren. €133 ,- lichter en geen resultaat

Thuis slangen turbo nagelopen en uiteindelijk het stekkertje tussen het schutbord en de koeler los gehaald, schoon gemaakt en herplaatst en euvel was verholpen (dacht ik)

Aangezien ik al een afspraak had gemaakt met Hdealer 2 ben ik daar de volgende dag naartoe gegaan (30 km) na 25 km probleemloos te hebben gereden kwam het euvel in ernstige mate terug.

HDealer 2 heeft toen de smoorklep verwijdert en afgesloten met de mededeling dat zo'n klep niet op voorraad was. Een week probleemloos gereden. Toen de nieuwe klep er in is gezet (€239 ) door Hdealer 1 was ik weer terug bij af.

De motor rookt gigantisch en de vervuiling moet enorm zijn dus weer terug naar Hdealer 1. weer een busje cleaner mee en weer roken.
Het lijkt me niet dat ik die smoorklep straffeloos kan verwijderen. Verder moet ik nog toevoegen dat de auto chip getuned is vanaf nieuwbouw door de Hyundai dealer ingebouwd. Ik kan me niet voorstellen dat het probleem daar zit maar Hdealer 1 beweert nu (ten einde raad??) dat ik die moet (laten)verwijderen. Er staat 120.000 op de teller

Tobias1

Geplaatst door Tobias1 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Santa Fe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

saxo (0), 14 jaar geleden

zit er onder deze auto of je weet een roetfilter?

Tobias1 (0), 14 jaar geleden

Volgens mij niet

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Santa Fe of stel zelf een nieuwe vraag.