Hyundai ATOS-PRIME: Startproblemen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: G4HC, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 40

Het betreft een Hyundai Atos Prime 1.0 uit 2000. Deze heeft startproblemen.
Na talloze pogingen kreeg ik hem vorige week toch aan de praat, op naar werk. Na werk exact hetzelfde: auto wilde niet starten. Na een kwartier (wegenwacht al gebeld) startte hij toch!

We hebben de auto bij meerdere kennissen van mijn vader gebracht die apparatuur hebben om uit te lezen: lukte ze geen van allen (is vaker bij Koreanen en Japanners).

De Hyundai Dealer vroeg of er een lampje op het dashboard brandt. Aangezien dit niet het geval was had uitlezen volgens hem ook geen zin (heeft hij daarmee gelijk?) en moesten ze zo het probleem gaan zoeken. Dit is vrij prijzig dus ik gooi het probleem eerst even hier op.

Feiten:
- Startmotor draait
- Motor draait maar slaat niet aan
- Geen vonken
- Brandstoftoevoer in orde
- Accu in orde
- Bougies en kabels in orde (geen corrosie of vocht)
- Bobine is vervangen (daar zochten wij het in eerste instantie)
- Als de motor wonder boven wonder toch aanslaat dan blijft deze goed draaien en kan ik goed rijden (bokt niet, geen verlies van vermogen, slaat niet af tijdens het rijden etc.)
- Wij hebben het vermoeden dat het ergens in de sensoren zit of in de boordcomputer.

• Zou het kunnen zijn dat de koelvloeistofsensor / temperatuursensor mankementen vertoont of defect is? Of kan dit niet met de feiten zoals ze hier boven staat?

• Kan de startonderbreker ervoor zorgen dat hij niet vonkt of wordt dat anders geregeld bij de Hyundai?

Maarten.zgrs

Geplaatst door Maarten.zgrs (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Atos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 7 jaar geleden

Als er geen vonk is, ga ik eerder aan de krukas positie sensor denken dan aan een temperatuur sensor.
De vraag is of er wel of niet benzine wordt ingespoten in de cylinders. Dat kan met een 4-gas tester gecontroleerd worden.

Startonderbreker is een mogelijkheid, maar dan zou het lampje daarvan moeten branden als die actief is.
Werkt dat lampje wel als je het contact aan zet?

Maarten.zgrs (0), 7 jaar geleden

Hey oldford,
Er branden geen lampjes (daardoor was uitlezen ook niet nodig volgens de dealer?!). Het kan daarom dan ook niet aan de startonderbreker / sleutels liggen?

Ik zal m'n vader vragen of hij de injectie van de cylinders kan testen.

Als uitlezen wel zin zou hebben laat ik de Anwb komen :)

Maarten.zgrs (0), 7 jaar geleden

Update: Ontstekingsverdeler is vervangen, auto start weer perfect. Echter (na 2 dagen) merkte ik dat de auto tijdens het rijden inhoud en stottert /blokkeert. Doet is een fractie van een seconde. Oorzaak zoeken we nog.

robert1jan (0), 7 jaar geleden

Beste Maarten , kan zijn dat er in het begin water in de stroomverdeler is gekomen.Na een nieuwe verdeler in gegaan is is niet verder gekeken of het water nog in de verdeler zat..Als deze na warm worden motor weer verdampt kan deze vochtige lucht weer gaan geleiden ,met resultaat slechte ontsteking

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Atos of stel zelf een nieuwe vraag.