Hyundai Coupe: Stotteren bij 120 km/u

Bouwjaar: 1996, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0i

Goedenmorgen,

Sinds 2006 ben ik in het bezit van een Hyundai Coupe, BJ 1996, 2.0i, met G3 installatie van Koltec Necam. De auto heeft tot op een 2 maanden geleden altijd goed gereden. Echter afgelopen/deze winter deed zich een merkwaardig probleem voor.

De auto begon bij een constante snelheid van en boven de 120 km/u schokkend te rijden. (op gas) Dit gebeurd na ongeveer 15 min op de snelweg. In de eerste instantie meteen op benzine gezet en het probleem leek weg te zijn. Maar na 30 min op benzine gereden te hebben, deed hij dit ook op benzine. Wel minder dan op gas.

Verschillende garagebedrijven hebben er naar gekeken, maar konden het probleem niet vinden.

Ook het stationaire toerental is aan het schommelen geslagen. Het toerental komt soms zo laag uit dat de motor dreigt af te slaan en soms net voor het afslaan overschakelt op benzine.

Tweede probleem is het volgende: als je tijdens het rijden het gas loslaat of de koppeling intrapt en je laat de koppeling weer opkomen of geeft gas bij, lijkt het alsof hij het niet meteen goed oppakt. Net alsof hij weer even opnieuw moet opstarten. Dit doet hij alleen tijdens het rijden op gas.

Heb in deze 2 maanden heel wat rond gevraagd en op het internet gezocht. Maar nooit echt een goed duidelijk resultaat gehoord of gelezen.

Ik ben echt ten einde raad. Ik hoop dat iemand mij kan helpen !

Reeds vervangen:

bougiekabels
bougies
bombine
gasverdeelhuis gereviseerd
vacuumslangen vervangen

vernonenmila

Geplaatst door vernonenmila (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Coupe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Ronny W (0) PRO, 15 jaar geleden

Beste,
Is de Lampda sonde al nagezien?
Deze is bij dat soort LPG installaties van groot belang .
ze moet schommelen tussen 400en 850 mv
zowel stationair als bij 3000 t/min

vernonenmila (0), 15 jaar geleden

Hey Ronny,

Allereerst bedankt voor je opmerking.

Daar zaten wij ook net aan te denken. Afgelopen weekend de lambdasonde eens losgehaald om te kijken hoe hij dan reageerd. Zondag even een testritje gemaakt. Het stotteren is ons niet meer opgemerkt. Het stationair draaien is iets verbeterd. Wel blijft het rode lampje van de gasswitch branden, het lampjes dat normaal moet overspringen op oranje. Alvast maar even een prijsje opgevraagd van een nieuwe lambdasonde en denk dat die er dan ook maar moet komen.

Zodra die eronder zit laat ik nog even weten hoe het is afgelopen.

Groetjes Vernon en Mila

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Coupe of stel zelf een nieuwe vraag.