Hyundai Accent 1.5 GLS: Stotteren na tanken

Bouwjaar: 2000

Ik heb een Hyundai accent en de laatste tijd stottert deze vlak na het tanken. Als ik net getankt heb en ik rij in z'n 1 of 2 dan loopt de motor "op drie benen" en slaat deze dus bijna af. Het rare is dat dit allen gebeurt vlak na het tanken. Als ik daarna gewoon door kan rijden houdt het vanzelf op. Heeft iemand enig idee waar dit aan kan liggen en oh ja, ik ben een vrouw, heb totaal geen verstand van auto's dus graag uitleggen op een manier die ik zou kunnen begrijpen alsjeblieft.

Sacha

Geplaatst door Sacha (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Accent? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Henk4390 (0), 20 jaar geleden

Hoi Sacha,
Ik herken dat probleem.Je hebt veel troep in je benzinetank zitten, steeds als je tankt dwarreld die troep door de tank en komt bij de filter terecht in de tank. Hierdoor raakt je benzine toevoer naar de caburateur verstopt. Er zit niets anders op dan dat je de benzine tank eens laat reinigen, tot die tijd kun je proberen door steeds te tanken als de tank nog 1 kwart of meer vol is, en rustig aan tanken. Tot slot zie je een benzineslangetje naar je caburateur lopen, ertussen zie je een soort filtertje zitten, deze zal inmiddels ook al zwart of verstopt zijn. Laat deze ook eens vervangen, dit laatste is niet duur, benzine filtertje kost rond de 2 euro.
Succes

Sacha (0), 20 jaar geleden

Henk, enorm bedankt! Klinkt allemaal erg logisch dus dat ga ik regelen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Accent of stel zelf een nieuwe vraag.