Hyundai I 20 2011: Uitval complete auto

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: G4LA-5, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 57

Twee maal de afgelopen dagen een complete uitval van Hyundai i20 mee gemaakt. Het ontstond beide keren midden op straat net nadat ik wilde gaan optrekken, dus vermogen vragen van motor. Het kwam bij mij over of er een electronica probleem was waardoor de auto in een soort beveiligings slot terecht kwam. Complete blackout, zelfs gevarenlichten werkten niet meer. De auto deed helemaal niets meer. Na een minuut sleutel in en uithalen starte de motor toch weer en bleek er niets aan de hand. De tweede keer was ik wel de timer en radio instellingen kwijt, blijkbaar toch iets electronisch. Had ook iets van een (tijdelijke) kabelbreuk. Dan is de werking ook zo onvoorspelbaar. Zou het kunnen dat er een beveiligingsset in de i20 zit die op een zeker moment geactiveerd wordt (bij laag toerental en vermogenvraag en... (iets wat ik nog niet weet). Je zou er bijna op kunnen wachten en kunnen reproduceren maar dat lukt nu ook weer niet.

arjaanb

Geplaatst door arjaanb , lid sinds 6 jaar geleden

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 6 jaar geleden

Controleer eens of de accuklemmen wel goed vast zitten , en de kabels die er op aangesloten zitten.

arjaanb, 6 jaar geleden

Accukabels zitten muurvast, Bougies hebben 12.000 km gereden maar zouden niet een total blackout met een herstel na enkele minuten veroorzaken. Ik dacht ook even aan de accu maar starten gaat prima, zelfs met lichten aan. Zit 'm misschien in een piekspanning van bobine en de er op volgende reactie van een beveiliging. Daar heb ik geen kijk op bij de hedendaagse elektronica in Hyundai auto's. Wie zou dit wel weten?

Theo Sparenburg, 6 jaar geleden

Geen breuk in dikke massakabel? Zit deze kabel nog goed vast aan motor/chassis?


Theo

arjaanb, 6 jaar geleden

Zou dit niet toevallig dan alleen bij het optrekken vanuit nul met laag toerental voorkomen? Ik ga kijken of een breuk in de kabels zit. Heb je nog andere opties?

robert1jan, 6 jaar geleden

Misschien zit er een relais in ,die actief is bij aanrijding.Daardoor valt alle stroom uit voorbrand te voorkomen.Bij goede hyundaidealer vragen of die er in zit.Anders op het moment van klacht de klep open doen na het kotakt aanstaat en een paar tikken geven tegen zekeringen kast in motorruimte.Ik n eem niet aan dat het problemen is met code sleutel is,dan kan je wel startmotor laten draaien, maar slaat de motor niet aan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai i20 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!