Hyundai Elantra: Vaag elektronica probleem met ABS/Rem dashboardlampje ( uitlezen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo

Heb sinds een paar weken een vaag probleem...

Af en toe gaat mijn ABS en Rem lampje op het dashboard branden, ben er inmiddels wel achter dat dit gebeurt als ik mijn dimlicht aanzet...

Ook niet altijd, soms gaat het dagen lang goed, en dan zet je een keer je lichten aan en de lampjes gaan aan, als je je lichten uitzet gaan de lampjes niet uit, maar als het contact uitzet en opnieuw start gaat het 9 van de 10 x wel goed ook als ik mijn dimlicht aanzet...

Vind het zeer vreemd en er zit niet echt een regelmaat in...


Ik heb een jaar of 3 xenonverlichting erin zitten van het merk PILOT, zou het kunnen dat de xenonverlichting deze storing opleverd ? en waarom dan pas na 3 jaar ?


Ik kan natuurlijk de xenon eruit halen en vervangen voor gewone lampjes maar wil eigenlijk niet zonder xenonlicht en als iemand toevallig een andere oplossing weet.


Laatste vraag is: kan een Hyundai garage dit soort storingen uitlezen, ook als de laatste keer bijvoorbeeld een week geleden is, het moet neem ik aan wel goed zijn voor de APK waar die bijna aan toe is, grote kans dat ik geen problemen heb bij de APK maar dat wil ik liever niet gokken.

bedankt alvast

marcelca

Geplaatst door marcelca (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Elantra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

marcelca (0), 13 jaar geleden

Ben weer een stukje verder..

Ben er inmiddels achter dat als ik mijn lampen aanzet en het ABS lampje gaat branden dat die na een paar secondes ook weer uitgaat..

Is dit een probleem voor de APK ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Elantra of stel zelf een nieuwe vraag.