Hyundai H200: Verschil van 25 tot 50 % tussen remkrachten van eenzelfde as

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: D4BF

Geacht Forum ;-)

Mijn bus is afgekeurd door een Belgisch autokeuring Station na uitvoering uit Nederland naar Belgie voor een verschil van remkrachten op de achterremmen.

Ik heb toen de beide remcylinders van de achterwielen vervangen waren nl nogal beroest en uitgewoond wat niet verwondelijk is na 9 jaar en ook het hele systeem van nieuwe remolie voorzien en dat bleek ook wel nodig te zijn gelet op de kleur van de olie die er in mijn opvangfles zat, had zo uit mijn expresso koffie apparaat kunnen zijn gepompt.

Maar helaas.............................................Weer afgekeurd fout was niet verholpen.

Toen nieuwe remtrommels geplaats en de rembegrenzer die op de achteras zit uiteengenomen en schoongemaakt gecontroleerd op eventuele zichtbare schade en toen weer terug geplaatst, moet eerlijkheidshalve wel vermelden dat ik niet zou weten hoe je zo'n rembegrenzer nou kan testen, maar de zuigers en de rubbertjes zagen er gezond uit.

Wat zou ik eventueel nog kunnen doen voor dat ik het voertuig weer ter keuring aanbied?

Rest me nog te melden dat ik onder wagen nog heb geconstateerd, dat het T stukje dat de trekkrecht van de handremkabel voor de verdeling naar de twee achterwielen zorgt, iets meer naar de rechterkant schijnt te trekken, agz het korte stukje van de T hefboom van dit verdeel mechanisme iets meer schuin staat, kan dit nog enige invloed op het niet goed functioneren van de achterremmen hebben?

Kan het soms zijn dat de ene wiel-remkabel door de tijd iets meer is uitgerekt is dan de andere?

Hopelijk kan een van julie experts deze 66jarige Haagse auto knutselaar met wat goed adviezen het licht weer laten zien, zodat ik meer kansen maak om niet opnieuw te worden terug gestuurd bij de volgende keuring.

Alvast bedankt namens

Uncle Harry uit Brussel Belgium

Uncle Harry

Geplaatst door Uncle Harry (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai H200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Highway (155) PRO, 15 jaar geleden

wat vaak helpt is de trommels te wisselen van links naar rechts en de remschoenen lichtjes opschuren.

Uncle Harry (0), 15 jaar geleden

Er staat in mijn vraagstelling..................dat ik nieuwe trommels heb geplaats en dan lijkt het me niet zienvol om die dan nog eens van links naar rechts te verwisselen!

CARS&MOTORS (0) PRO, 15 jaar geleden

zit er niet een remschoen op zn kop gemonteerd??
en goed afstellen en de stellers goed gangbaar maken en met wd 40 oid en dan zonder vet monteren

Uncle Harry (0), 15 jaar geleden

Beste Jerry thanks voor je snelle reaktie

Lijkt mij overigens niet mogelijk om die remschoen op z'n kop er in te prakken, maar ja de wonderen zijn de wereld niet uit maar zonder gekheid Jerry de remschoenen ziter goed in. Dubbele veren-set boven en een algeheel samen trekkende veer helemaal van onder.

Als ik de bus opkrik en dan het rempedaal intrap dan pakken alle bij de remmen goed en als een van de schoenen omgedraaid zou zitten dan denk dat ik toch wel wat gekke geluiden zou horen, denk ik toch.
Maar goed deze test is natuurlijk geen vergelijk met de rollenbank van het auto control center.
En de stellers had ik precies het zelfde gedaan als dat je me aanrade, ze draaien ook soepel rond naar voor en naar achter.
Zijn toch zelfstellers voor de handrem denk ik ..............maar dat weet ik niet zeker.

CARS&MOTORS (0) PRO, 15 jaar geleden

bediend door de hand en voetrem(naar buiten beweging vd schoenen)

heb je per ongeluk de steller li en re gewisseld?

Uncle Harry (0), 15 jaar geleden

Nee die zijn niet verwisseld, maar..........................ik heb geen nieuwe remschoenen geplaatst ik had nl trommels en schoenen besteld via Autoparts 0nline maar die hadden wel de goeie trommels gestuurd maar verkeerde schoenen, waren te groot dus heb ik eigenlijk zeer tegen mijn zin de oude schoenen, die nog wel acceptable zijn, weer terug geplaatst (nooit geen oude schoenen weggooien voor je nieuwe hebt ;-).
Dus zoals je ziet, de stellers waren dus niet verwisseld, want anders had ik de handremkabel er nooit op terug kunnen plaatsen.
Maar misschien toch beter om ergens anders alsnog nieuwe schoenen te bestellen en zo op zeker te spelen.

CARS&MOTORS (0) PRO, 15 jaar geleden

doe dat 1rst maar

Highway (155) PRO, 15 jaar geleden

[quote=Uncle Harry]Er staat in mijn vraagstelling..................dat ik nieuwe trommels heb geplaats en dan lijkt het me niet zienvol om die dan nog eens van links naar rechts te verwisselen![/quote]
Oeps over het hoofd gezien sorry.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai H200 of stel zelf een nieuwe vraag.