Hyundai Pony: versnellingsbakje (wil niet in 5) + accellereert slecht

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5

Hallooo

het gaat om mijn 1.5 pony.

Als ik van de 4 naar de 5 schakel, pakt hij de 3e versnelling..! maar heel toevallig pakte hij toen straks toch de 5 even, kan dit dan aan de afstelling of iets dergelijks liggen? Iemand een idee hoe ik dit aan kan pakken.

Ik zit zo goed als helemaal door mijn budget heen.. en op de sloop staat ook geen pony meer.

het volgende "probleem": laag in de toeren trekt de auto niet. Er zit een nieuwe koppelingsset op, nieuwe rotor, brandstoffilter, verdelerkap, bougies, en bougiekabels. Luchtfilter is nog ok.
misschien is hij ergens vuil ofzo?

Alvast bedankt,

Sjoerd

CTIS

Geplaatst door CTIS (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Pony? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ephy (0) PRO, 15 jaar geleden

Dat hij niet in de 5 wil kan aan het vacuum potje liggen dit werkt met vacuum. vraag me niet waar deze dit gewoon even onder de kap kijken aan de kant van de versnellingsbak.

Rij je veel kleine stukjes met de auto? zoja dan is het verstandig om er eens flink mee te blazen zoals we dat noemen. bijna plankgas in de 2e versnelling voor 2 a 3 km.

CTIS (0), 15 jaar geleden

Kan ik die vacuumpot schoonmaken door de compressor oid. erop te zetten?

ik zal de auto s flink door blazen.

bedankt!

ephy (0) PRO, 15 jaar geleden

De vacuumpot klan je niet schoonmaken. even er aan zuigen kan je door blijven zuigen dan is hij lek.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Pony of stel zelf een nieuwe vraag.