Hyundai Atos: Vreemd geluid

Bouwjaar: 2006

Ik heb een Hyundai Atos 1.0 Active uit 2006
Als ik langzaam achteruit rijd krijg ik een gierend geluid en als ik harder achteruit rijd is het geluid minder. het is een schuurend krakend geluid. Als ik naar zn 1 schakelt is het of hij in zn versnelling schiet
Als ik in zn 4e versnelling naar zn 3 ga krijg ik bijna het zelfde geluid dat heb ik ook van zn 2 naar zn 1e versnelling toe dat doet hij als je optrekt maar gaat hij van zn 4 naar zn derde versnelling is het weg als je naar voren rijd .
Kan iemand mij misschien vertellen wat de oorzaak is van dit probleem en alvast bedankt of zijn er mensen met de zelfde problemen en wat daar aan gedaan is

Trok

Geplaatst door Trok (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Atos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 (1860) PRO, 10 jaar geleden

Beetje moeilijk verhaal , eerst maakt hij wel lawaai van 4 naar 3 dan weer niet ? maar kun je wel normaal rijden met de auto.
Koppeling / versnellingsbak ?

Trok (0), 10 jaar geleden

Ja het is alleen bij het achteruit rijden en het geluid is alleen als ik van hogere naar lagere versnelling gaat of in me koppelings-- platen of versnellings-- bak of motor en het geluid zit links voor bij de bestuurders kant weet u misschien bij welke kilometerstand de koppelingsplaten vernieuwd moeten worden

kaleido 1 (1860) PRO, 10 jaar geleden

Je hebt toch maar 1 versnelling achteruit , je kunt toch niet van hoog naar lagere versnellingen schakelen als je achteruit rijd ?????????
Koppelingsplaten staat geen vervangingstermijn voor , worden vervangen als ze versleten of kapot zijn , en dat is afhankelijk van veel factoren.
Maar ik heb nog geen antwoord gehad op mijn vraag , kun je nog rijden met de auto .

Trok (0), 10 jaar geleden

Het probleem is opgelost de koppelingsplaten en de druk groep worden door de dealer vervangen hartelijk dank voor de reacties
Joop

Trok (0), 10 jaar geleden

Ik heb nog wel een vraag wij willen zelf een trekhaak onder de auto laten zeten hyunda iAtos bouwjaar 2006 wil even vragen of iemand weet of dat veel werk is of simpel is
of dat de achter bumper er af moet en of de gaten al voor geboord zijn voor het monteren van de trekhaak
Joop

kaleido 1 (1860) PRO, 10 jaar geleden

Als je het laat doen , is dat toch het probleem van diegene die het doet.
Bumper moet er af , gaten boren , bumper aanpassen , afhankelijk van het type trekhaak.
Uitkijken met het kabelaansluitsetje , als de auto al canbus besturing heeft , aftermarket werkt niet altijd storingsvrij .
Zal waarschijnlijk ook aangemeld moeten worden.

Trok (0), 10 jaar geleden

Goedenavond
Ik heb een vraag over de geluids installatie van een hyundai Atos 2006
Waar ik mijn radio in doe zit een kabelboom met 8 draden 4 voor de voor speakers en 4 voor de achter speakers die zitten in de kabelboom die in de auto zit.Weet iemand waar de draden zitten voor de achter speakers want er zitten 8 draden voor de speakers maar ik weet niet waar de draden van de achter speakers uit komen in de auto.Of zit er standaard ergens voor een aansluiting voor de speakers van achter.
Joop

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Atos of stel zelf een nieuwe vraag.