Hyundai Getz: vreemd geluid, maar is dit mijn pomp stuurbekrachting of de pomp

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 1400

Ik heb een Hyundai getz 1.4 uit 2005 en er zit een vreemd geluid in de bovenste pomp bij mijn snaren. Ik heb airco maar deze is defect en leeg. kan ik de bovenste snaar doorsnijden want dan is het geluid weg en de airco gebruik ik toch niet. Of is deze bovenste pomp van de stuurbekrachtiging... kan iemand mij dit uit ervaring vertellen?

alvast hartelijk dank
Ben

BenFo

Geplaatst door BenFo (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Getz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1425) PRO, 8 jaar geleden

foto.

conradus (50), 8 jaar geleden

Als de multiriem echt alleen maar de airco compressor aandrijft zou je die los kunnen gooien. Lijkt me ook niet verstandig om een airco compressor die het niet meer doet mee te laten draaien want als er bv geen koudemiddel meer in zit zal die door het dan ook ontbreken van enige smering ook snel begeven.
Als de multiriem de stuurbekrachtigingspomp aandrijft zou ik je niet aanraden die te verwijderen want dan werkt je stuurbekrachtiging niet meer.

BenFo (0), 8 jaar geleden

Dank voor jullie reacties,
ik heb de aangesloten leidingen nagelopen op de pomp en het is overduidelijk de stuurbekrachtiging.
deze pomp maakt dus een (aanloop)geluid.
Als ik wat wd40 op het asje spuit stopt het geluid meteen, denk dat de pomp vervangen moet worden?
of is van buitenaf smeren mogelijk? neem aan dat het vloeistofniveau niet van invloed is?

dank alvast

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Getz of stel zelf een nieuwe vraag.