Hyundai Excel: Vreemde dingen tijdens rijden

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300

Vorige week had ik ineens tijdens het rijden, dat de auto heftig begon te trillen. Eerst rustig maar na verloop van minuten werd het steeds erger.
Anwb gebeld maar deze kon niets vinden. Toen ik weer wegreed was er niets meer aan de hand. Ik dacht dat het misschien ijs is geweest?

Totdat de auto vandaag weer rare dingen ging doen tijdens het rijden, dus de motor was al warm. Hij begon weer iets te trillen (rond de 100 km/uur) maar het werd
niet erger. Pas in de stad aangekomen bleek dat de auto inhoudt op het moment dat ik ga koppelen, dus terugschakelen van 3 naar 2.
Als ik een drempel moet nemen, in de 2e versnelling, sta ik al bijna stil. Wegrijden gaat wel prima alhoewel ik wel het idee heb dat alles wat minder soepel gaat als anders.
Ook lijkt het sturen zwaarder te gaan.

Na even de auto aan de kant gezet te hebben (motor uit etc.) ben ik weer ingestapt en weer verder gereden. Toen was er niets meer aan de hand.
Wat kan dit geweest zijn? En is het nog wel veilig om hiermee verder te rijden?
Wat kunnen de eventuele kosten zijn voor de reparatie?

Alvast bedankt!

Daantje1972

Geplaatst door Daantje1972 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Excel? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Laat dit even controleren bij een garage. Kan van alles zijn. Kan men meteen een kostenbegroting maken. Want daarvoor is deze site NIET bedoeld!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Excel of stel zelf een nieuwe vraag.