Hyundai Excel: Stank binnen olie, benzine

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1500

Ik heb een probleem als ie warm is, en ik stil (file staat ) begin ie te stinken binnen, moet wel zeggen dat ie 230.000 km heb gereden, waarvan ik 130.000 , maar hij gebruik wel wat olie, 2000km 0.5 liter, hij lekt geen olie, ik denk dat ie deze olie verbruikt, en ik mis ook geen koelvloeistof, voor de rest een hele fijne auto, heb me nog nooit in de steek gelaten, hoop dat ie door de keuring komt (as.Maart ) gewoon in blijven rijden ,ik rij wel erg rustig voor een 1500 cc, ik heb geen haast, maar wie oh wie weet wat het stinke is ??

BVD Dank

John

walker65

Geplaatst door walker65 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Excel? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

dat stinken kan komen omdat er olie via je kleppendeksel pakking naar buiten komt en op je uitlaatspruitstuk terechtkomt wat dan verbrand,en ben je toevallig niet over een plastic zak gereden die aan je uitlaat is blijven plakken,kan gruwelijk naar brandlucht ruiken.uuhmmmm dat stinken is dat een verbrande olie lucht?? of lekt je uitlaat ergens halverwege??

walker65 (0), 13 jaar geleden

Hoi..Robby

Bedankt voor je snele reactie, ik denk ook dat het de kleppendekselpakking is, vraagje, is dat moeilijk te vervangen, en wat kost zo,n pakking, ik heb wel een monteur die het kan , scheelt het ook in de olieverbruik ? Had ik nog een vraagje, koelvloeistof vervangen na ongeveer 3 jaar, is dat ook nodig ? Evt. stank radiateurluchtje, ik zeg wel , hij gebruikt of lekt geen koelvloeistof.

B.V.D John

walker65 (0), 13 jaar geleden

Ik heb de klepdekselpakking vervangen, en de koelvloeistof, incl. thermostaat, maar misschien duurt het even voor de nare luchtje verdwijnen,heb nu 300km gereden, had geen plasic onder, of aan mijn uitlaat, keuring gehad, weet iderdaad nog niet lekkage uitlaat, maar ik hoor daar geen geluiden, lekkage ?

newwave (0), 13 jaar geleden

Hoi, dit 'probleem' heb ik ook. Hierbij hoop ik dat het alleen het kleppendeksel is die lekt en niet de hele koppakking.
De vorige eigenaar dacht het op te lossen met kit rondom de randen, maar werkt niet.

Heb je een tip voor een goeie prijs voor een kleppendeksel en reparatie-info? Het lijkt erop dat ik dezelfde klus ga doen. Ben niet onhandig, maar wel een leek..

limbra (670), 13 jaar geleden

@newwave.

een kleppendeksel pakking kost rond de € 20,- (ongeveer) .

Deze klus is makkelijk zelf te doen door bij (koude) motor de boutjes van het kleppen deksel er uit te draaien en dan het kleppendeksel er af halen,
daarna de oude pakking verwijderen en de plaats waar de pakking komt goed reinigen (in kleppendeksel en pakking rand motor).
er mogen geen oude pakking resten achter blijven .
Dan de nieuwe pakking plaatsen (meestal eerst in het kleppendeksel) en dan het kleppendeksel weer monteren ,
vast draaien van de boutjes kruislings doen (eerst alle boutjes handvast draaien) daarna alle boutjes vast draaien (kruislings).
LET OP !! niet TE vast draaien die boutjes , maar weten dat vast ook vast is . ik weet zo snel het aandraai moment niet van de boutjes ,
maar ga er maar van uit dat ze gewoon vast moeten zitten .
Na een rit even controleren of het kleppendeksel lek vrij is.

gr limbra.

illusen (0), 13 jaar geleden

Hoi,

Ook ik heb het probleem van het stinken,
ik rijd in een excel uit 1996, maar mijne gebruikt wel heel veel meer olie (1L op 750/1000 km)
Gister luchtfilter, bougies en bougieskabels vervangen, maar bougies waren niet erg vet. Uitlaat lijkt ook niet lek te zijn.
Zal het bij mij ook aan de kleppendeksel kunnen liggen? Want dan ga ik die eerst proberen te vervangen...

vanBeesten (0), 13 jaar geleden

Ik heb net een Excel gekocht die het zelfde probleem heeft.
Maar ik kon duidelijk zien dat het de kleppendekselpakking is en heb dus al een nieuwe besteld.

Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Excel of stel zelf een nieuwe vraag.