Hyundai Santa Fe: zagend geluid wisselbak/ voorste diff?

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4i

Heren/ dames,

Ik heb hier een hyunai sante fe met het volgende probleem. De auto geeft een zagend geluid in alle versnellingen vooruit. In de achteruitversnelling niet. Het is het beste te horen bij het vanuit lage toeren optrekken. Wanneer de koppeling ingedrukt wordt is het weg. Het geluid wordt onder belastingverhoging niet harder, en ook gas loslaten geeft geen verschil. Het geluid gaat mee met het toerental van de motor.
De auto heeft nu ongeveer 100000 km gelopen.

Tevens met betrekking tot dit, ik wil de wisselbakolie verversen evenals de olie van het voorste diff. Waar zitten van beide de pijlpluggen voor het vullen, en wat voor olie dient in het diff gebruikt te worden.

Mocht imand een andwoord hebben op een of beide van eze vragen, bij voorbaad dank.

Met vriendelijke groet,

Erik

01erik01

Geplaatst door 01erik01 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Santa Fe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

wim12199 (0) PRO, 17 jaar geleden

Als je de olies ververst, kijk dan even of er geen ijzervijlsel in de olie ligt, misschien is er wel een lager aan het kapot draaien.Ook zijn er nog wel eens problemen met de koppeling en het tweedelig vliegwiel.
Versnellingsbak : sae 75w 90, vuldop zit ter hoogte van de linkse cardan.
Tussenbak of transfertbak(je) : sae 80w90 api GL 5, vuldop zit vlak boven de aflaatdop (inbusbout)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Santa Fe of stel zelf een nieuwe vraag.