Infiniti Q30 2017: Storing parkeersensoren

Bouwjaar: 2017, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K9K, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 80

Telkens als mijn auto een paar dagen gestaan heeft krijg ik de melding 'storing parkeersensoren' op mijn scherm. De sensoren in mijn achterbumper worden dan uitgezet. Als ik dan een stukje gereden heb en opnieuw start dan is er geen probleem meer. Ik ben hiermee naar het Infiniti-center in Rotterdam geweest maar had na die rit daar naar toe uiteraard geen storing meer. Ze konden dus ook niets meer uitlezen. Nu, vanwege corona, staat de auto vaker een aantal dagen stil en krijg ik ook die melding vaker. Best irritant. Ik dacht dat het misschien de accu zou kunnen zijn maar die is getest door de dealer en helemaal in orde. De Q30 is gebaseerd op de Mercedes GLA 180CDi en qua interieur, motor en elektronica helemaal gelijk. Enig idee wat het zou kunnen zijn? Het is het enige smetje op deze auto. Ik wil komende week nog even WD40 in de sensoren spuiten. Baat het niet...

Geplaatst door

Paulus333 (0)

al 16 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Ik heb de sensoren inmiddels ingespoten met WB40 en tot mijn verbazing is het probleem weg gebleven. Hopelijk is het geen tijdelijke oplossing. We zullen het meemaken!

Paulus333 0

3 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Infiniti Q30 of stel zelf een nieuwe vraag.