Iveco Daily 2009: airbag fout D701

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 3

ik heb problemen met mijn iveco. op een nacht ging plots het alarm af zonder enige reden, ook moeilijk terug af te zetten maar uiteindelijk is het alarm gestopt. Dag erna na het starten van alle wss symbolen in de tellerunit die oplichten. ik adcht mss ergens een zekering gesprongen de zekeringen onder de motorkap nagekeken maar niks abnormaals te vinden, toen nog eens gestart, en alles was weg... heel raar... op 1 fout na

De airbag geeft een fout, ik heb deze uitgelezen met autocom en heb fout D701 can-lijn geen communicatie met dashboard, uitgelezen met autocom

ik heb de 2 kanalen van can B die op de airbag module zit en die naar de tellerunit zit doorgemeten(piep signaal) de radio zit ook op can B en ook hier ook tov airbag module doorgemeten en ook hier signaal, dus bedrading is niet onderbroken.

als ik weerstand meet tussen hoog en laag met alle modules aangesloten dan meet ik helemaal niks... normaal als alles goed is moet ik toch 60ohm meten?

mag ik een weerstand meten tov massa? ik heb de tellerunit,airbagmodule en radio van canbus gehaald. bij de stekker van de airbag meet ik op L tov massa niks bij H tov massa heb ik 10 Mohm of zou er nog een module zijn die voor deze waarde zorgt tov massa?
1 weerstand van 120ohm weet ik zitten deze zit achter de tachograaf, waar zit de andere? of zit deze ergens in een module, maar welke?

vw_speedsterke

Geplaatst door vw_speedsterke , lid sinds 16 jaar geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 11 maanden geleden

Je hebt een spanningsdip of massa probleem gehad vermoed ik , controleer de plus en minkabels eens, accuklemmen goed vast ?

vw_speedsterke, 11 maanden geleden

Accu klemmen heb ik zuiver gemaakt en zaten ook goed vast. Dus dat is nu zeker inorde

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Iveco Daily of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.