Iveco Daily: geen motorvermogen 35s15

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.8

beste, we hebben hier een daily met volgens mij veel te weinig vermogen er zit echt geen kracht in vanonder, het is presies of je drukt op een spons en als je het gaspedaal loslaat wilt het toerental wat naijlen voor hij terug zakt ,ik zou niet weten wat hier het probleem van kan zijn, soms knippert het edc lampje maar met een beetje gas geven gaat het weg !!
wie kan mij helpen??
mvg daniel

danielo

Geplaatst door danielo (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Iveco Daily? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

T.P. (0) PRO, 15 jaar geleden

Allereerst, wat voor type daily is het. bijv. een 40c13 of 40c15 om maar wat te noemen. Met een knipperend motorstoringlampje zou ik em gewoon uit laten lezen. Dan heb je al redelijk een richting om te zoeken.

danielo (0), 15 jaar geleden

[quote=T.P.]Allereerst, wat voor type daily is het. bijv. een 40c13 of 40c15 om maar wat te noemen. Met een knipperend motorstoringlampje zou ik em gewoon uit laten lezen. Dan heb je al redelijk een richting om te zoeken.[/quote]
het is een 35s15 van 2003

T.P. (0) PRO, 15 jaar geleden

Denk eens aan stekkers van de verstuivers die slecht contact maken (gewoon de bekjes bij elkaar nijpen), maar dan moet ie stationair ook op 3 cilinders lopen. Bij verhoogd toerental merk je dat niet zo goed buiten dat je dan minder vermogen hebt.
Het kan ook zijn dat de aansturing van de turbo niet goed functioneerd (een .15 heeft een variabele turbo die dmv een elektrovacuumklep wordt bediend).
In het eerste geval geldt als je een beetje handig bent gewoon doen en kijken of de klacht weg is.
Indien het probleem niet is opgelost kun je het best ff naar de dealer om uit te laten lezen.

Succes!

    Ik heb ook probleem met EDC lamp die aangaat in Iveco garage kunnen ze de computer niet uitlezen geraken niet in de gegevens waar is er een diagnose centrum waar ik terecht kan om dit op te lossen. - Omerenjune (0), 3 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Iveco Daily of stel zelf een nieuwe vraag.