Iveco Daily 2009: Verlichting

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2998, Vermogen (kw): 130

Goedendag leden,

Ik heb een vraagje, ik ben sinds kort in het bezit van een Iveco new daily 3.0 uit het jaar 2009 en deze heeft het volgende probleem.

Soms gaat spontaan de verlichting branden achter terwijl de auto en de lichtschakelaar uit staan. Nu zijn dit wel lampen die er extra bij opzitten (boven aan de bak) de standaard achterlichten (naast de kenteken plaat) branden dan niet, en de voor verlichting ook niet.
De brandende achterlampen reageren dan ook niet als ik aan de verlichting schakelaar draai. De rest gaat wel gewoon aan en uit, maar de 2 achter (boven aan de bak) die branden, blijven branden. Ik heb nu dus de lampjes er uit moeten halen, maar er blijft natuurlijk wel gewoon stroom opstaan.

Echter als ik de lichtschakelaar aan laat staan en terwijl de auto uit is, gaan alle lampen van zelf aan en uit. Ik vergeet de schakelaar wel is uit te zetten omdat deze niet piept bij het uit zetten van de auto.

Is er hier misschien iemand die wel eens een soort probleem mee heeft gemaakt?
En die mij misschien kan vertellen of deze 2 problemen met elkaar te maken hebben?

Bijvoorbaad dank,

Met vriendelijke groet, Alex.

New daily

Geplaatst door New daily , lid sinds 3 maanden geleden

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 3 maanden geleden

Kijk eens waar ze voor de toplampjes de bedrading aangesloten hebben.

New daily, 3 maanden geleden

Hallo wat bedoel je precies met
Toplampjes? De lampen in de extra unit, of die er standaard opzitten?
Ik weet wel dat in de extra unit de lampen die blijven branden aangestuurd worden door een blauw draad.

jokertje PRO, 3 maanden geleden

Heb je een chassis cabine? Anders heb je voor geen orginele topverlichting

    Ja klopt, heb een chassis cabine. Geen bus uitvoering - New daily, 3 maanden geleden

jokertje PRO, 3 maanden geleden

O wacht je zegt boven aan de bak ... orgineel gesproken zit links midden in de chassis balk de opbouw stekker deze gebruiken ze normaal voor de bakverlichting.... verder de kolomschakelaar gaat ook wel eens kapot en kijk eens of er achter links een aanhangwagenmodule zit of voor

    Ik vermoed inderdaad ook dat de Stuurkolomschakelaar kapot is, omdat wanneer ik de schakelaar aan laat staan terwijl de auto uit is alle lampen gaan knipperen. Als ik hem dan uitdraai is dat niet meer het geval. Maar dat de lampen boven aan de bak zomaar gaan branden zit hem denk ik niet in de schakelaar, omdat die lampjes ook helemaal niet reageren als ik draai aan de lichtschakelaar. Ik kan morgen even kijken waar de aanhangwagenmodule zit, maar wat verwacht je daar dan? - New daily, 3 maanden geleden

jokertje PRO, 3 maanden geleden

Als achter de module zit en of in combinatie met een trekhaakdoos die meestal geoxideerd is dan kan dit ook nog een oorzaak zijn ... in dat geval de stekker eraf halen en ff aankijken wat er gebeurt

    Ga ik even doen. Dank - New daily, 3 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Iveco Daily of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.