Jaguar Sovereign: dynamo lamp

Bouwjaar: 1989

beste kollegas
ik heb een jaguar binnen staan hij is binnen gekomen omdat hij geen stroom bij laad op teller klok geeft deze auto aan op streepjes hoeveel volt hij bij laad maar hij gaf enkelt voltage van bij gezette accu.en accu tekentje op klok huis is omringd met een rood vietkante lamp en dat is me accu lamp en die bleef rood branden ik heb geprobeert van dynamo kant de kabel te volgen maar zonder resultaat wie heeft een dergelijke probleem gehad of wie heb een idee die oplossing kan wezen.ik heb dynamo bekrachtigd met een controle lamp en gemeten op polen hij laad dan wel 13.75 volt maar aan acculamp kabel los met ik alleen zwakke massa. alvast tnx voor mee denken .

kemo6242

Geplaatst door kemo6242 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jaguar Sovereign? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Siem Bijman (160) PRO, 18 jaar geleden

Je verhaal is wat onduidelijk Kemo.Begrijp ik het goed dat je dynamo wel de akku oplaadt als jij hem zelf bekrachtigd met een controlelamp en dat hij niet bijlaadt als je die zelf aangebrachte bekrachtiging er weer af haalt?

kemo6242 (0) PRO, 18 jaar geleden

Siem je heb me verhaal deels goed begrepen,
als ik hem zelf bekrachtig met een controle lamp begint hij opte laden en hij blijf laden zolang de motor draait. maar hij laad niet op als ik me accu lamp kabel ansluit achter op de dynamo dus zoals die hoort te doen nou gaat mij om te weteen hoe die acculamp kabel gestuurd word die heb ik geprobeert te volgen van af dynamo kant naar binnen toe maar is niet echt te doen

Ruud10657 (0) PRO, 18 jaar geleden

Kemo, als je hem zelf bekrachticht met een externe lamp en het werkt wel, zou ik het zoeken in de massa van de klokken! Zitten er op de achterkant van het panel geen diodes? Meet dan eens of die wel sperren. Je bedrading naar de dinamo zou ik ook ff buitenom met een losse draad naar de klokkenpanel verbinden om een draadbreuk uit te sluiten. Dan kan je indien nodig altijd de kabelboom nog checken.
succes, Ruud

kemo6242 (0) PRO, 18 jaar geleden

jongens bedankt voor meedenken maar ik heb maar uiteindelijk een aparte accu lamp extra bij gebouwd en dynamo word daardoor bekrachticht maar toen had ik nog een probleem het schijnt abs ook beckrachticht te worden op de zelfde wijze als dynamo anders bleef ook de waarschuwings lamp knipperen dat abs ook niet werkte .ik heb zelfde kabel voor me twede accu lamp gebruikt voor abs en het werkt nu allebei perfect.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jaguar Sovereign of stel zelf een nieuwe vraag.