Jaguar S-Type: foutcode u0103

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,7

goedendag, heb een klant waarvan zijn auto opeens niet meer start, accu is nieuw en spanning is goed. na uitlezen de code u0103 zowel bij engine als bij de transmissie. verder geen foutcodes. ook werkt zijn keuzehendel niet meer blijft in zijn p staan. schakelaars bij het rempedaal getest en zijn allebij actief na intrappen rem. heeft die foutcode iets te maken dat de motor niet meer start, je hoort ook geen geklik bij de startmotor.

mvgr

autoservice brabant

Geplaatst door autoservice brabant (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jaguar S-Type? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 10 jaar geleden

De EOBD uitleg voor U0103 is: Lost Communication With Gear Shift Control Module "A"
Dat kan verklaren waarom de keuzehendel niet werkt en de bak in P blijft staan.
Omdat het een U code is zou het keuzehendel signaal over de Can-bus moeten komen.
Misschien is de module bij/aan de keuzehendel overleden of krijgt geen spanning.

autoservice brabant (0), 10 jaar geleden

en is dat ook de reden dat de startmoter niks doet terwijl die wel in zijn p staat, met uilezen data kwam bij positie keuzehendel te staan PARK dus normaal gesproken zou die dan wel moeten starten toch.



update: keuzehendel handmatig uit de blokkering gehaald en via datastream zie ik hem veranderen naar neutraal reverse etc. dus dat werkt.

heb een andere code voor de transmissie en die komt meteen terug na het wissen. p1774 CAN timeout gearshift en p1799 CAN transmission control module /abs control module circuit malfunction.

heb verder ook nog u0121 lst communictain with abs control mdule en dan die u0103 lost communication with gearshift module en p1934 vehicle speed signal bij engine die gelijk terugkomen na wissen.

bij instrumentenpaneel geeft die telkens u1900 CAN communictation bus fault passive anti theft system en u2521 missing message from the abs.



op het instrumentenpaneel verschijnen diverse fouten zoals handrem defect. remvloeistof laag , iets met dsc , abs. stuurslot werkt ook opeens niet meer maar kan door lagere accuspanning komen.

autoservice brabant (0), 10 jaar geleden

probleem opgelost, keuzehendel was toch defekt.

bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jaguar S-Type of stel zelf een nieuwe vraag.