Jaguar S-Type: Kachel blaast alleen koud (ijskoud)

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.0 V6

Na een schade reageert de ventilatie systeem niet meer op de instelling van het paneel. Er wordt altijd ijskoude airco lucht geblazen. We hebben het paneel vervangen op aanraden van jaguar, maar mocht niet baten. Tevens geeft het buitlucht temperatuurmeter altijd 10 graden aan. Er is al een andere sensor geplaatst en er is geen draadbreuk zichtbaar.

Wie o wie??
mvg,
Daniel

Dellolled

Geplaatst door Dellolled (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jaguar S-Type? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

R.Jag (0) PRO, 15 jaar geleden

Daniel,

Controleer of er wel koelvloeistof in expansietankje zit.
Het expansietankje is van kunstof, en wordt bros en porreus na een aantal jaren waardoor je circa 4 liter koelvloeistof kwijtraakt wat bedoeld is voor de kachel.
De motor wordt daardoor niet warmer, en er ontstaat ook geen foutcode, gevolg een ijskoude kachel.
Expansietankje vervangen, en het probleem is waarschijnlijk opgelost.

Groeten R.J.

Jaggy (0), 15 jaar geleden

Beste,
Is misschien wat laat (ik weet niet of het euvel verholpen is intussen) maar het kan ook liggen aan een specifieke klep die stuk is. Deze klep regelt de doorstroming van het warme water naar de "kachel".
Kost ong. 200 euro + enkele uren werk (als je het zelf doet)
Tony

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jaguar S-Type of stel zelf een nieuwe vraag.