Jaguar XJ 1972: Ontsteking

Bouwjaar: 1972, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 4200

Ik heb het volgende probleem, de eerst cilinder vanaf de neus (off. 6e) krijgt geen vonk. Motor koopt op 5 cilinders. Ondertussen de bougie vervangen, de bougiekabel vervangen en de verdelerkap vervangen. Niets helpt, vandaag nogmaals gecontroleerd met de stroboscooplamp, zelfde resultaat, 5 cilinders geven signaal, de 6e niet. Kan het zijn dat er een nok van het verdelerasje zover versleten is dat de contactpunten niet meer dicht gaan?
Vriendelijke groet, Nico

range

Geplaatst door range (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jaguar XJ? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

quikfit (715), 4 maanden geleden

Speling op de as van de verdeler is een mogelijkheid,nokje van je contactpunten versleten? Condensator oké?

Punt (35) PRO, 4 maanden geleden

Om dit op de werkbank te bekijken haal je de ontsteking uit het blok. Draai de krukas zo ver dat de rotor een stand aan wijst die je kunt onthouden of af tekent. Je kunt dan controleren of de speling te groot is of de as is krom .Alles kan uit elkaar en die busjes van sinter materiaal kan je bij automateriaalhandel kopen en eventueel op maat ruimen. Contactpuntjes op 0.35 mm afstellen. Succes.

kaleido 1 (1265) PRO, 4 maanden geleden

Controleer de as ook op slingering en speling in onderste aandrijving.

range (0), 3 maanden geleden

Ontsteking uitgebouwd, dit bleek een Lumenition electronische ontsteking te zijn. Deze werkt met een infrarood signaal dat telkens onderbroken wordt. De onderbreker heeft 6 pennen ( 6 cilinder) die het signaal onderbreken en een van deze pennen was afgebroken.
Ik heb een nieuwe electronische ontsteking van 123ignition ingebouwd. Draait nu op 6 cilinders.

quikfit (715), 3 maanden geleden

Bedankt voor de feedback. :-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jaguar XJ of stel zelf een nieuwe vraag.