Jaguar X-Type: waarom brand lampje motormanagement???

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5

ik ben een leek op het gebied van auto's khoop da jullie mijn kunnen helpen ik heb een jaguar x type 2.5 V6
mijn probleem is dat het motormanagement lampje brand en bij 3000 toeren shockt de auto ben bij garage geweest ze zeggen dat ik een nieuwe computer in moet wat mij zeer onwaarschijnlijk lijkt er is al eens eerder een nieuwe computer in gezet dus nu al weer de computer zal me raar lijken.??

hoop dat iemand me wat duidelijkheid kan verschaffen.

mvg
marica

marica

Geplaatst door marica (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jaguar X-Type? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 15 jaar geleden

Wat er precies aan de hand is kan ik hier vandaan niet zeggen. Daar heb ik veel te weinig gegevens voor.
Maar een aantal vragen kan ik wel beantwoorden.

Waarom brandt het lampje? Omdat de computer een fout geconstateerd heeft.
De computer moet uitgelezen worden om te zien welke fout (of fouten) dat is. Als je het nummer en/of de omschrijving hier van hebt, kunnen we hier misschien iets meer zeggen.

Kan de nieuwe computer weer kapot zijn? Jazeker. Elektronica kan kapot gaan, zowel uit zichzelf als door externe oorzaken. Meestal gebeurt dit omdat er een bobine kapot is. Er moet dus zeker gezocht gaan worden waarom de computer wederom defect is. Helaas is dit specialistisch werk en tijdrovend en dus duur.

Is er de eerste keer dat de computer vervangen werd, gezocht naar een oorzaak? Wie heeft de computer vervangen? Eeen jaguar dealer of een algemene garage? Is de originele conputer toen uitgelezen en welke foutcode(s) kwamen daar uit?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jaguar X-Type of stel zelf een nieuwe vraag.