Jeep Grand Cherokee: Dweilen Grand cherokee 1999

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4.7 V8

Beste pro's

Wij hebben een grand cherokee in onderhoud en dat ding dweilt over de weg. 4 Nieuwe stuurkogels gemonteerd en uit gelijnd maar heeft geen effect. Kan geen speling constateren op fuseekogels, draagarmen e.d. Als je rechtuit wilt rijden moet je constant tegen sturen en of corrigeren.
Iemand een idee?

Alvast bedankt Ivo

mr. negativo

Geplaatst door mr. negativo PRO , lid sinds 10 jaar geleden

8 Reacties

garage van horne3459 PRO, 10 jaar geleden

zitten er standaard velgen en banden op?,indien er veel bredere zijn gemonteerd kan dit de oorzaak zijn.

Je kan ook de vooras wat meer caster geven(achteroverhellen fusee),dan gaat hij beter sporen met als nadeel dat hij iets zwaarder stuurt.

harry folkers PRO, 10 jaar geleden

auto net van eigenaar verandert of is klacht plotseling gekomen deze autos rijden standaard al niet strak maar ik heb wel eens andere sabalisator stangen gemonteerd waar het wel iets beter van werd

Punt PRO, 10 jaar geleden

Ivo hoe strak staat het stuurhuis afgesteld ? Je kan er slecht bij maar exp . met een stukje losser en laat die schokbreker bij deze proef los om niet daardoor beinvloed te worden. Succes.

mr. negativo PRO, 10 jaar geleden

Er zitten 18"velgen op met aardig brede banden, maar met de standaard velg had de auto het ook al. En nee niet recent van eigenaar verandert maar het lijkt erger te worden. Dus vandaar dat ik hem op problem car zet. En heb het "stuurhuis" iets strakker gezet. en lijkt iets beter. Maar als ik hem te strak zet komt het stuur niet terug na insturen bocht. Kan zo'n pitman unit ook versleten zijn? Waardoor je dat stuurgedrag krijgt.

Weer alvast bedankt Ivo

marcel7031 PRO, 10 jaar geleden

De instabiliteit kan ook door de achteras komen. daar alles ok?
Geen schade gehad?
Zelf al eens gehad dat er stuurhuisbouten los zaten en zelfs afgebroken, toch geen gescheurde langsbalk?

psaa, 10 jaar geleden

[quote=Punt]Ivo hoe strak staat het stuurhuis afgesteld ? Je kan er slecht bij maar exp . met een stukje losser en laat die schokbreker bij deze proef los om niet daardoor beinvloed te worden. Succes.[/quote]
hallo Ivo,

Ik heb zelf een cherokee en heb het zelfde probleem gehad het bleek achteraf toch het stuurhuis te zijn er valt weinig aan af te stellen er hoef maar iets of wat speling op te zitten dan dweilt de auto al.
stuurhuis van een jeep schijnt nogal na wat km gevoelig te zijn voor speling.
Ik heb het stuurhuis vervangen door een gereviseerde hij stuurt weer super strak, zet er geen tweedehands stuurhuis op van de sloop die sturen net zo belabbert.

Marona12, 10 jaar geleden

Beste ivo

Het lijkt er op dat je probleem voortkomt uit zwaar draaien van de fusee's.
De wielen komen dan net niet in de middenstand en er moet steeds bijgestuurd worden, dit wordt ook wel "steken'' genoemd. Bij mijn cherokees was het probleem de onderste fuseedraaipunten, deze kunnen van fabriekswege niet gesmeerd worden. De oplossing welke ik op beide cherokees, een van 1994 en een van 2000 heb toegepast is: met de schroevendraaier de adichtingsrubber van de onderste draaipunten iets open zetten en inspuiten met WD40, dit een aantal dagen herhalen. Hiermee was het probleem opgelost en werdt het sturen ook een stuk lichter. Vervolgens heb ik de draaipunten op de zelfde manier nog een keer met staartolie van een buitenboordmotor ingespoten, deze olie houdt goede smering ook als er water bijkomt en is roestwerend.
Voor wat betreft de overige stuurkogels, deze zijn bij de 2000 type niet meer voorzien van smeernippels.
Als oplossing heb ik in de dekseltjes een gaatje geboord en met de middelste M6 tap draad gesneden, hierna met twee componenten kit de smeernippels er ingedraad, dit gaat wat zwaar "middelste tap" maar heeft als voordeel dat je de nippels goed kunt richten. Doorsmeren met zwart molibdeen vet en het stuurd weer beter.

vriendelijke groet.

[quote=mr. negativo]Beste pro's

Wij hebben een grand cherokee in onderhoud en dat ding dweilt over de weg. 4 Nieuwe stuurkogels gemonteerd en uit gelijnd maar heeft geen effect. Kan geen speling constateren op fuseekogels, draagarmen e.d. Als je rechtuit wilt rijden moet je constant tegen sturen en of corrigeren.
Iemand een idee?

Alvast bedankt Ivo[/quote]

plugie PRO, 10 jaar geleden

rode koni schokbrekers eronder
orginelen zijn fiets pompen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jeep Cherokee of stel zelf een nieuwe vraag.