Jeep CJ-7 1979: Functie carberateur bij LPG instalatie

Bouwjaar: 1979

Heeft de carberateur nog een functie waneer je een (impco)LPG instalatie heb laten inbouwen of gooit de verdamper gewoon een sloot LPG in het inlaatspruitstuk ?

Rob9949

Geplaatst door Rob9949 , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jeep CJ-7? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

John Doe, 19 jaar geleden

De (oude) carburateur wordt alleen nog gebruikt om gas te geven en op deze manier voor onderdruk te zorgen waarop het impco-systeem reageert door LPG te verdampen en toe te voeren aan de luchtstroom. De carburateur heeft dus nog steeds de taak om de toevoer van lucht te regelen; alleen de toevoer van brandstof om een correct mengsel te verkrijgen is gewijzigd.

Rob9949, 19 jaar geleden

Dat scheelt dus een revisie van de carberateur, Bedankt

alwin ooo PRO, 18 jaar geleden

Op gas slijt je carburateur nog ernstiger, vooral de gasklep zelf. Als je carburateur nu al aan een revisie toe is, zal ie dat op gas helemaal zijn.. Als je gasklep (het afsluiten ervan in je venturi) versleten is zal je motor niet echt lekker stationair lopen. Het zelfde geldt voor de lager van die klep: als deze versleten zijn kun je dat echt goed merken! Is een van dé oorzaken van het niet regelmatig willen lopen van een motor!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jeep CJ-7 of stel zelf een nieuwe vraag.