Jeep Grand Cherokee: Jeep Grand Cherook 2002, Elektronica

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4.7

Goedemiddag,
Ik ben niet al te technisch, ben zeker geen automonteur en al helemaal geen elektronica expert.... Maar heb de volgende problemen:
Sinds enige tijd werken de tweeters van mijn (originele) autoradio niet naar behoren: deze "kraken". betreft alleen de voorspeakers. Achter doen de speakers het gewoon, is er niks aan de hand. Ligt niet aan de radio, want deze heb ik al een keer vervangen. (dit was dus wat zonde van de aankoop van een "nieuwe" autoradio.

Daarnaast zijn er soms de volgende storingen:
- Als het zeer warm weer is, blijven de ramen van bestuurder en bijrijder op de vreemdste momenten open staan als ik deze naar beneden heb laten gaan. Deze gaan dan niet meer omhoog totdat, zo lijkt het, de wagen weer is afgekoeld/in de schaduw heeft gestaan. Best lastig soms...
- Mn remlicht achter: als ik mn rem intrap, gaat mn rechter achterlicht uit, maar gaat tevens mn remlicht linksachter niet aan. rechts werkt het normaal.
- Als het zeer hard regent, wil het wel eens voorkomen dat, na het starten van mn auto, de ruitenwissers voor het niet doen. Als ik de motor dan weer uit doe, even wacht en weer start, doen ze het meestal wel weer.

Het lijken in eerste instantie allemaal losse problemen, maar misschien heeft het wel te maken met een algemeen elektronica probleem? Of is de accu misschien wel te klein voor deze auto?
Accu: 12V, 74Amp, reserve 121 (?). maart 2011.

Misschien roep ik allemaal domme dingen, maar hoor dat graag, maar wie weet is iemand deze problemen ooit ergens tegen gekomen...?

Als laatste: weet iemand een goede Jeep Garage in de buurt van Utrecht of Abcoude?

Veel dank!!

Groet,

Pieter

Pieterlu

Geplaatst door Pieterlu , lid sinds 7 jaar geleden

2 Reacties

br0ns PRO, 7 jaar geleden

1)Misschien is het een goed idee om de deur module's te laten uitlezen om er achter te komen of er nog wel communicatie is bij de modules.
2)Waarschijnlijk zijn je fittingen stuk van je achterlichten.
3)Probleem nog niet eerder meegemaakt.

Greetz br0ns

jvr, 7 jaar geleden

Pieter,

Tweeters: Als alle speakers, behalve de tweeters niet goed werken, kan dit uiteraard aan de tweeters zelf liggen. Je zegt eerst "tweeters" en daarna "voorspeakers". Ik weet niet hoe het bij een Grand zit, maar bij mijn 2002 Sebring zitten er voor twee "normale" speakers (achter ook) en twee losse tweeters voor. Als alleen deze twee tweeters kraken; verstel het geluid eens naar LV en RV (balans en fader) om te bepalen of het links of rechts kraakt, waarna je deze kunt vervangen.

Als beide kraken kan het probleem ook nog in de versterker zitten. Het geluid van de radio gaat eerst naar een versterker en daarna naar alle speakers. Deze versterker zit bij mij onder de rechter voorstoel, maar bij een 2000 Cherokee onder de achterbank. Wellicht dat daar een verbinding los is geraakt.

Ramen: Erg vreemd. Ik weet dat bij sommige auto's de ramen (instelbaar) vanzelf een klein stukje open gaan als de zon er een tijd op staat voor wat verkoeling. Of dat deze met de afstandsbediening een stukje te openen zijn. Maar je zult ze altijd weer omhoog moeten kunnen laten. Dit lijkt me eerder een mechanisch probleem in de deur zelf; door de warmte raakt er iets klem tegen het raam. Of het motortje is zodanig versleten dat deze niet genoeg kracht meer heeft.

Remlicht: Dat links niet aan gaat kan een slecht contact in de fitting zijn, zoals br0ns al zei of een defect lampje. Hoe kun je overigens zien dat het rechter achterlicht uit gaat als het remlicht aan gaat? Het remlicht komt er immers bij en is een stuk feller waardoor je niet goed kunt zien of het normale licht wel of niet brandt omdat het in één bolletje zit. Tenzij je het lampje uit de unit haalt; in dat geval mist hij waarschijnlijk een massa.

Ruitenwissers: Hier http://www.wjjeeps.com/rainsense.htm staat wat informatie over het "regensensor-systeem". Ik vermoed dat hier een probleem mee kan zijn, misschien dat deze vervuild is oid waardoor hij nier meer goed detecteert.

Accu: Hiermee zal niks mee aan de hand zijn. Als de auto onder normale omstandigheden goed start (grootste belasting voor de accu), zal hij al het overige electrische ook voldoende kunnen voeden.

Jeep garage: Car Plan in Utrecht. Geen ervaringen mee.


Mvg,
Jvr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jeep Cherokee of stel zelf een nieuwe vraag.