Jeep Grand Cherokee: Jeep start niet meer, door cv?!

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 5.2 V8

Hallo,

Vandaag was het zover, eindelijk m'n eigen Jeep Grand Cherokee.
Van de autohandelaar thuis gekomen na een rit van 120 km, radio en dvd speler ingebouwd.
Wil ik hem erna starten slaat de motor aan en valt meteen weer uit. Alle meters geven "goede" waarde aan maar heb hem voor de zekerheid toch maar aan de snel lader gehangen ook zonder succes. Vervolgens de ANWB gebeld, de beste heer van alles geprobeerd en nog voor hulp gebeld.
Blijkt (volgens de monteur) dat de centrale vergrendeling kapot is en daardoor het motormanagmentsysteem een fout melding door krijgt (te verglijken met diefstal) en daardoor niet start. Ook licht het lampje "security" in het dashbord op. Blijkt dat de auto na de Jeep garage moet en en de cv opnieuw moet worden geïnstalleerd en de sleutel opnieuw gecodeerd moet worden. Heeft iemand hier soorgelijke ervaring mee? Of kan het nog een ander probleem zijn waardoor de auto niet start (icm de cv)? En oplossing, ben zelf een leek op auto gebied...
Fijn heb je net je auto start hij na 1 rit al niet meer :(

Gr. Tommi

Jokerit

Geplaatst door Jokerit , lid sinds 13 jaar geleden

8 Reacties

diko PRO, 13 jaar geleden

geen garantie????????????
mvg Diko

Jokerit, 13 jaar geleden

Nee.. geen garantie.
Vandaag contact opgenomen met de autohandelaar. Doet alsof zijn neus bloed.
Ik weet niet wat ik verder nog kan ondernemen tegen de handelaar, ben bang van niks.

Maar als iemand een oplossing weet of iets soortgelijks heeft dan hoor ik dat graag.

Mvgr. Tommi

gamgra, 13 jaar geleden

Hallo Jokerit,

Misschien heb je hier wat aan;

Bijna acht jaar geleden kocht ik een nieuwe Voyager, fijne auto liep fantastisch, totdat ik zoals jij er een radio ingebouwd had...
Nadat de radio ingebouwd was proefritje gemaakt om de radio te testen, na honderd meter kreeg ik een signaal en ook security problem op de display, motor uitgezet en handboek onder alarm systeem er op nagekeken.

In het handboek werd het volgende vermeld, "indien tijdens het rijden het accoustisch alarm signaal klinkt, de motor NIET uitzetten, U zult de auto niet meer kunnen starten".!!!!

Het gevolg was dat de auto op een ANWB vrachtwagen getakeld werd en naar de dealer gebracht werd.
Bij de dealer werd het alarm uitgelezen en reset, duurde precies twee minuten, hierna startte de motor onmiddellijk en probleemloos.

Aangezien het een nieuwe auto betrof werd besloten om de computer te vervangen en nieuwe sleutels te verstrekken.

Mijn grote fout tijdens de radio inbouw was dat ik de accu niet losgekoppeld had, waarschijnlijk ongemerkt een of andere kleine kortsluiting veroorzaakt, het ingebouwde security systeem heeft dit aangezien als een poging tot inbreuk op het systeem.

Mijn advies breng je auto naar een dealer voor het uitlezen van het security systeem.

Ton

Jokerit, 13 jaar geleden

Hoi Ton,

Allereerst bedankt voor je reactie, lijkt op dat probleem van mij maar.
Bijna een week verder; ik ben de dag na het afslepen na de jeep garage in Schinnen gegaan. Komt de hoofdmonteur na me toe zegt ie "er is niks kapot" loopt na de auto doet wat met de sleutel en start meteen. Ik helemaal blij toch het 's middags, stond ik weer. Meteen gebeld na de betreffende garage zegt een monteur, alles sloten handmatig (met sleutel) dicht maken en alles weer individueel openen. Voila na een paar pogingen liep hij weer. Afgelopen dinsdag was de afstandbediening binnen, hebben hem daar meteen ingelezen en starte meteen. Tot vandaag, de hele morgen weggeweest en toen wou ik 's middags weer de auto pakken.. starte en viel meteen we uit (door de startblokkering). Ik een paar x met de afstandbediening open dicht gedaan. Ben erin gaan zitten, open dicht open dicht en na ettelijke pogingen in gesloten toestand gestart begint de auto me niet te loeien en met het licht te knipperen. Dat middels de afstandbed. uitgezet en hij starte meteen. En net weer hetzelfde. Soms slaat de auto zelfs met afstandbediening gewoon op startblokkering. Beetje vreemd, vonden ze ook bij de garage. Nog steeds weet ik niet wat het probleem is, maar op een of andere manier krijgt het motormanagement systeem het soms niet geregeld, lastig als je ergens op tijd wilt komen. Dus probleem is niet echt opgelost. Iemand nog meer ideeën?

Mvgr. Tommi

garageburgwal PRO, 13 jaar geleden

Lastig zo op afstand maar heb je het probleem ook als je de auto met de afstandbediening op slot zet en hem de volgende rit weer met de afstandsbediening opent?? Dus niet met de sleutel openen (eerst de achterklep ofzo)

Jokerit, 13 jaar geleden

Ja ook als ik dmv de afstandbediening de auto sluit na een rit en vervolgens weer open dan slaat hij nog vaker op de startblokkering. Dat zou eingenlijk niet mogen. En dan maar erin gaan zitten en zolang open en dicht met maken dmv afstandbed. dat ik op een gegeven moment de auto wil starten (in gesloten toestand) en het alarm afgaat. Zodra dit gebeurt en ik unlock hem dan start hij gewoon. Dus eerst moet het alarm afgaan alvorens ik kan starten. :s

Harald4118, 13 jaar geleden

Ik zou eerst de radio en DVD speler volledig terug afkoppelen.

Mogelijk stuurt dit iets in de war.

Jokerit, 13 jaar geleden

Ik heb de radio in 2 BMW's gehad en in een smart. Nooit problemen gehad. DVD(schermen) zijn verbonden dmv de sigarettenplug.
Maar op wat voor 'n manier kan de radio een storing veroorzaken? En toen de ANWB is gekomen bleek dit een bekend probleem te zijn van deze auto. Dus ik denk dat de radio/cd er niet veel aan kan doen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jeep Cherokee of stel zelf een nieuwe vraag.