Jeep Grand Cherokee: Lampje Security (start niet)

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 5.2 V8

Hallo allemaal,

Ik heb al een tijdje een Jeep GC. En sinds ik hem heb, heb ik alleen maar problemen met het starten van de auto. Toen ik hem kocht zat er geen afstandbediening bij. Dus moest ik hem middels de sleutels openen en sluiten. Na 1 dag begon het al, had hem helemaal gepoetst en wou de auto starten. Hij sloeg meteen aan en vervolgens weer uit, dit is de startblokkering. Na een aantal pogingen de ANWB gebeld, uiteindelijk is de auto afgesleept naar de Jeep garage. Hier zeiden ze dat het aan het motormanagement ligt. Dat zou verholpen zijn door het bestellen en programeren van een afstandbediening. Goed, dat kastje besteld en laten programmeren. De eerste 2 dagen werkte het perfect, starte zonder de startblokkering in te schakelen. Nou na een paar dagen begon het weer (niet bij elke x starten maar incidenteel). Vandaag was het weer zover, had een tentamen en wou op tijd na Eindhoven rijden, dus niet. Ik krijg de auto niet gestart, dus tentamen gemist :s
Als de auto niet start heeft openen en sluiten met afstandbediening geen zin, ik krijg de blokkering er alleen af middels in de auto te gaan zitten en te sluiten dan starten. Het alarm gaat dan af, vervolgens op unlock duwen en hij loopt. Maar vandaag helpt dat ook niet.
Ben op internet gaan zoeken en kwam een zelfdiagnosetest tegen. Dit heb ik uitgevoerd. Op internet staat dat je 2 x een code krijgt via het controle lampje (aantal x snel knipperen - pauze - aantal x snel knipperen). Ik krijg wat meer codes.. Namelijk de volgende:

1 x knipperen
pauze
2 x knipperen
pauze
1 x knipperen
pauze
7 x knipperen
pauze
5 x knipperen (nu gaat ook het SECURITY lampje in het dashboard branden)
pauze
5 x knipperen

Weet iemand wat dit betekend? Weet wel dat 5 5 End Of Codes betekend en een diagnose begint met 1 2. Dus de foutcode is 17!

Wat ik ook vreemd vind is dat het security lampje de hele tijd gaat branden, volgens mij is dat ook het probleem dat de auto niet start.
En dan nog een vraag, zou de start onderbreking eraf gehaald kunnen worden, zo dat ik ALTIJD zonder problemen kan starten?

Gr. Tommi

Jokerit

Geplaatst door Jokerit (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jeep Cherokee? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Pascal8382 (0), 16 jaar geleden

Hallo,

Heb zelf een cherokee uit 94 en heb hetzelfde probleem.
Indien bij mij het security lampje brand of knippert moet ik met
de sleutel de rechterdeur of de kofferklep even afsluiten en weer openen.
Het probleem is dan opgelost, de motor kan gestart worden.
Weet echter niet hoe je dit probleem kunt omzeilen.

Mvrgr, Pascal

Jokerit (0), 16 jaar geleden

Hej Pascal,

Ich han toevellig gister gebeld mit ing bedriëf oet Ittervoort (gespecialiseerd i Jeep). Doä sagte se dat ut á ut alarm koët ligge. Een relais wat nit reageert of é of angere sensor wa de verkierde waarde durch giët. Ma ich han ut probleem veural wen ut ing koude nach is geweah, vream wah!?

Gr. Tommi

Pascal8382 (0), 16 jaar geleden

Zelf dacht ik aan een kabelbreuk in de kabelboom van
de voorportieren. Ik heb het probleem nl. niet altijd.
Soms heb ik er dagen geen last van en dan weer 3x op een dag.
Weet wel dat ik erg strontziek van word.

Jokerit (0), 16 jaar geleden

Daar had ik nog niet aangedacht. Zou ook kunnen, maar wel vreemd dat het dan met name op koude nachten is.
Heb je 'm al laten nakijken? Ik ga hem eens wegbrengen. Heb er echt de naas van vol!

Ewitt (0) PRO, 16 jaar geleden

oplossing er ontbreekt een orginele handzender
het is een toegevoegd alarm vanuit de import versie van deze jeeps

Je kan het alleen eruit halen dmv nw computer op europa te plaatsen


Check wel even de akkupolen die kunen los zitten of gebroken zijn een paar universele nw doet wonderen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jeep Cherokee of stel zelf een nieuwe vraag.