Jeep Grand Cherokee: Achterste cardan geploft

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 5,2

Een maatje van mij had onlangs een behoorlijke tegenvaller. Kwam stil te staan met zijn jeep op de vluchtstrook. Volgens de garage bleek de achterste cardan een tijd droog te hebben gedraaid en is de boel in de soep gelopen. Nu hoor ik allerlei bedragen langskomen waarvan we nogal zijn geschrokken. Een nieuwe achteras 5 mille, reviseren 2,5 mille.
Is er iemand die een goede oplossing weet? Een bedrijf in de regio Alkmaar die het cardan kan reviseren voor een iets prettiger prijs? Ik vind de genoemde prijzen nogal aan de stevige kant. Daar komt bij dat de garage waar de wegenwacht hem heen heeft gebracht niet echt hard loopt om de boel op te willen lossen en heeft hem naar internet gestuurd om een nieuwe achteras op te duiken.
Hij heeft de ballen verstand van auto's en moet het doen met adviezen van anderen. Ik weet maar iets meer van auto's maar kan nu niet echt zeggen dat ik zo'n topper ben dus zijn wij wel aangewezen op experts.
Weet iemand een oplossing?

bartf

Geplaatst door bartf (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jeep Cherokee? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

bartf (0), 16 jaar geleden

Probleem is inmiddels gelukkig opgelost. Bleek dat het cardan droog liep waardoor een as van 2,5 cm doorsnee uiteindelijk de geest gegeven heeft. As krom en de boel geploft. Oplossing ook op deze site gevonden middels Nico's carparts in Wommels. Uitstekende service. Hij heeft de auto opgehaald bij de prutsers die achteraf niet eens hebben gekeken naar het probleem. Storing verholpen en de schade bleef inclusief transport (100km) op ruim €1000 steken. De auto rijdt nu weer als een zonnetje. Zo lang het geen elektrische storing betreft kan je in Wommels uitstekend terecht voor een goede en doordachte oplossing tegen een redelijk bedrag.

sjaak10918 (0) PRO, 16 jaar geleden

netjes dat je het ff meldt Bart :)

moet toch een behoorlijke klap geweest zijn als een as van 2.5 cm afbreekt.

bartf (0), 16 jaar geleden

Probleem was dat doordat de boel niet meer in de olie draaide het te heet werd. De as raakte door zijn vloeipunt heen en trok krom. Dit heeft dan ook uiteindelijk de harde klap en de schade gegeven. Gelukkig was complete revisie dus uiteindelijk niet nodig.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jeep Cherokee of stel zelf een nieuwe vraag.