Jeep Grand Cherokee: oliepeil transmissie...bandendruk...en tips gevraagd van newbie

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.7 crd

Hallo, gloednieuw hier... we hebben ons recent een GC 2.7 diesel aangeschaft van 11/2002... met 180.000 km op de teller.. ik ben een gepensioneerde garagist, die (noodzakelijk) nog wat bijklust.. en heb voor het trekken van mijn aanhangwagen deze wagen aangeschaft, t'is een lichte vracht versie ,ttz met enkel 2 plaatsen voorin... nu doe ik aan al mijn wagens, oldtimers en andere zoveel mogelijk van het onderhoud en herstellingen nog steeds zelf... maar.. ik heb in verband met deze wagen toch enkele vragen... gisteren heb ik de diesel brandstoffilter vervangen... het lichtje dat aanduid dat er water in de filter aanwezig was lichte nu en dan op, en de vorige eigenaar had recent 2 nieuwe injectoren moeten plaatsen... enfin.. toen ik de oude filter demonteerde stond er nog een datum op deze geprint van 2/2002 ???? dit niet- tegenstaande deze filter bij het groot onderhoud telkens op de faktuur vermeld was als zijnde vervangen.... maar meschien is hier een oude stock voorraad gebruikt... dit terzijde.. ik had graag geweten hoe men het oliepeil vd automatische versnellingsdoos controleert ?... kan men zelf een peilstok vervaardigen ? zijn er onder jullie die dat reeds gedaan hebben ? meschien met een peilstok van een andere amerikaan... en wat is de optimale bandenspanning voor deze wagen ? ik rij er begin maart 2012 mee naar zuid spanje om terug te komen naar Belgie met zeilboot op aanhanger van een 2 ton totaalgewicht... tips hiervoor meer dan welkom... Bedankt op voorhand.. en een prettig eindejaar gewenst aan iedereen hier alsmede een gelukkig nieuwjaar..

PS waar kan men een shop (werkshop) manual voor deze wagen aanschaffen..mag in het engels zijn..

grandcherokee

Geplaatst door grandcherokee , lid sinds 9 jaar geleden

1 Reactie

grandcherokee, 9 jaar geleden

intussen vandaag 31/12/2011 al een flexible oliepeil kabel gekocht op fleabay in de uk om de transmissie olie checken....:-) en heb de banden u alle 4 nu op 2.3 kg gezet..rijd beter dan de 1.9 van de vorige eigenaar...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jeep Cherokee of stel zelf een nieuwe vraag.