Jeep Wrangler: Ontstekingstandwiel versleten

Bouwjaar: 1978, Brandstof: Benzine, Motorcode: CJ-7

Probleem hiermee is begonnen dat de klant een rotor bij ons besteld en hoewel we hem origineel hebben besteld was dit naar nu blijkt toch niet de juiste.

Twee maanden niets gehoord en nu komt ie bij mij met het verzoek om een elektronische ontsteking die hij via de club had besteld in te bouwen en af te stellen, want dit lukte hem niet.

Lijkt niet zo moeilijk, dus dat doen we. Maar howel hij wel vonkt, loopt hij niet, ja af en toe een klap.

Wat blijkt nu, het aandrijftandwiel in het blok is half weggesleten en neemt de rotor dus af en toe wel mee en af en toe blijft ie staan.

Vast is er wel iemand die enig idee heeft of dit redelijk is te vervangen of dat het een mega-klus is???

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (140) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jeep Wrangler? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Siem , sorry, ik lees het wat laat, die 6cil amc blokken (want dat is het nog) heb ik nog nooit los gehad, ik vervang ze gewoon voor een v8 chevrolet, nooit (nou ja nooit) wat mis mee. Ik heb ff gezocht , maar heb er niks van aan tekeningen oid, oude 6 cil ligt er ook niet meer, en de laatste eagle met 6 cil is ook verkocht, dus kan ik ook niet ff kijken. Er is wel een fanatiek JEEP forum in NL, misschien dat die wat voor je kunnen betekenen www.jeepforum.nl Misschien als je de carterpan er onderweg haalt dat je het kan zien, zou ik sowieso even doen ivm restanten oude tandwiel. Er staan ook tips hoe je de hei ontsteking moet installeren.

groeten

Peco Power

Siem Bijman (140) PRO, 15 jaar geleden

Dankje Peco, het is inmiddels gelukt. Viel wel mee, radiateur, waterpomp en oliepomphuis los en dan kun je het tandwieltje zo vervangen. Poelie zat wel verschrikkelijk vast, maar hij draait weer. Al is het blok inderdaad zo'n AMC geval, niet echt geweldig. De klant is er nogal wijs mee en zal me niks verbazen als ie er eerdaags een ander bliok in wil, zal hem dan een Chev adviseren. Maar we zijn er nog niet vanaf, want blijkt ook nog gekeurd te moeten worden en knipperlichten weigeren. Als je de bedrading ziet: een en al scotch-blokjes dus dan weet je het wel....

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

http://www.offroaders.com/tech/Jeep-Wiri...

miss heb je hier nog wat aan

gr

peco power

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jeep Wrangler of stel zelf een nieuwe vraag.