Jeep Cherokee: probleem automaat

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.8 CRD

Hallo, ik heb sinds een jaar een cherokee 2.8 CRD uit 2005. Hierbij heb ik het volgende probleem: rond de 90 a 100 km/h lijkt het net of de motor inhoudt en dan abrupt doorschakelt naar de volgende versnelling. Dit gebeurd zo abrupt dat je eerst naar voren buigt door het inhouden van de motor en nadien naar achter klapt door het doorschakelen. Dit probleem doet zich altijd voor bij dezelfde snelheid.
Daarnaast is er een ander probleem, als het knopje aan de zijkant van de automaat ingedrukt is ( "sport stand") dan schakelt de automaat in een bepaalde versnelling niet meer door en blijft met volle toeren in dezelfde versnelling hangen, daarna brand ook het motormanagement lampje.
Heeft iemand een oplossing voor dit probleem of een idee wat er aan de hand is?
Bedankt voor jullie reactie!

robdresen

Geplaatst door robdresen (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jeep Cherokee? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Motormanagementlampje is tegenwoordig een algemeen lampje voor zowel motor als automaat en heet MIL.
Automaat kan dus ook het lampje aanzetten en op dat moment is er ook een foutcode uit te lezen.
Dat scheelt een hoop gezoek en gegis.

robdresen (0), 12 jaar geleden

oké bedankt! het lampje brandt echter alleen als de "sport"stand is aangeweest. bij normaal gebruik brandt dit lampje niet maar dan doet het probleem zich wel voor?

br0ns (0) PRO, 12 jaar geleden

Deze automaat heeft geen sport stand! dat knopje is voor de overdrive. wanneer je dit knopje indrukt zal hij de overdrive uitschakelen (4de versnelling). Dan schakelt hij niet door dit is voor off-road of rijden met een zware aanhanger. Dat is niet vreemd dat hij dan storing gaat geven.

Hoe is de staat van de versnellingsbakolie ? is deze wel op pijl ?

greetz br0ns

robdresen (0), 12 jaar geleden

ok br0ns, bedankt! handig om te weten :-) toen de auto een beurt heeft gehad heb ik dit probleem aangegeven bij de garage, hij heeft toen de olie bekeken en de was nog op peil. hij gaf ook aan dat dit een gesloten systeem is en dat de olie eigenlijk ook nooit hoeft bijgevuld?
Grob

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jeep Cherokee of stel zelf een nieuwe vraag.