Jeep Grand Cherokee: Zwevende automaat op cruisecontrol

Bouwjaar: 2000, Motorcode: 4.7 V8

Hallo,
Mijn GC, waar ik nu alweer 6 jaar met veel plezier in rijd heeft een km-stand van 187.000 km. Ik vind het heerlijk om op de cruisecontrol te rijden.
De laatste tijd valt mij echter op, dat bij een snelheid boven de 80 km per uur en het rijden op een vlakke, rechte weg, (in de 4e versnelling) zonder dat sprake is van weersinvloeden, het motortoerental bij het rijden op de cruisecontrol niet meer constant is, wat vroeger onder diezelfde omstandigheden wel het geval was.
Een voorbeeld; Bij 85 km per uur maakt de motor ca 1600 toeren. hierna zie je de toerenteller even een paar seconden 200 a 300 toeren omhoog gaan, waarna hij weer teruggaat naar de 1600 toeren. De automaat schakelt op dat moment niet terug naar de 3e versnelling. Op dat moment zit er geen aanhangwagen achter de auto.
Alle olie van het differentieel en automatische versnellingsbak is bij km stand 180.000 vervangen.

N.B. Het hierboven beschreven effect wordt aanmerkelijk versterkt bij het rijden met een 1400 kg zware aanhangwagen bij circa 90 km per uur op een rechte weg.
Ben ik toe aan een revisie van de versnellingsbak. Wie weet raad?

snellehenkie

Geplaatst door snellehenkie , lid sinds 15 jaar geleden

2 Reacties

br0ns PRO, 10 jaar geleden

Is je gasklep nog schoon ? ik zou anders even deze reinigen samen met de stappen motor deze willen wel dichtkoeken waardoor het motortoerental niet stabiel blijft.

Greetz br0ns

snellehenkie, 10 jaar geleden

Hallo brOns,
Bedankt voor je antwoord.
Ik hoop inderdaad dat dat het is.
Ik ga dat in ieder geval binnenkort met mijn garage bespreken.

groet

Henk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jeep Cherokee of stel zelf een nieuwe vraag.