Kia Carens: 3e versn. Carens kraakt

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel

Klant komt met de klacht dat de 3e versn. kraakt en bijgeluid maakt met schakelen. Auto heeft 76000 km. gelopen, maar valt net buiten de garantie ( jan. 2003). Iemand dit vaker bij de hand gehad?

Averdonk

Geplaatst door Averdonk (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Carens? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

Harald1980 (0) PRO, 17 jaar geleden

Carens Diesel?

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Kia ontwikkelde een hypermoderne 2,0-liter common-rail dieselmotor. Deze 112 pk / 82 kW sterke krachtbron levert hoge prestaties, terwijl het verbruik aantrekkelijk laag blijft. Daarnaast is er de 1,6-liter krachtbron met 105 pk en de 2,0-liter CVVT met maar liefst 138 pk. De 2,0-liter benzinemotor is leverbaar met automatische transmissie.

Nieuw voor de Kia dealer misschien? Maar of dat al in 2003 was durf ik in twijfel te trekken.

Sytze

Averdonk (0) PRO, 17 jaar geleden

Ja, diesel 2.0 CRDI. Waarschijnlijk synchromesh of schakelmof defect.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Ach, je weet het zelf wel waarschijnlijk, synchromesh van 3e naar verdommenis en kan alleen echt worden opgelost door bak te openen.

De rest is geen oplossing.

Sytze

Averdonk (0) PRO, 17 jaar geleden

Klopt Sytze, rest is geen oplossing, maar het ging mij er alleen om of dit een toevalstreffer was of dat het probleem vaker voorkomt of is gekomen.
Klant krijgt coulance in de vorm van 33% vergoeding, alleen stelt Kia dat de hele reparatie inclusief uit- en inbouwen in 6,9 uur te doen is.........En dat zie ik nog niet zitten, eerlijk gezegd.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Zou het dan overwegen hun te laten aannemen. Weet niet wat hun tarief is, maar 6,9 x bv 100,- minus 33% lijkt mij helemaal niet zo duur. Ik geloof dat ik het wel wist hoor! We horen het wel.
Komt überhaupt wel vaker voor bij Kia, alleen zal er ook een stukje foutief gebruik bij zitten. Echter om daar iets zinnigs qua verhoudingen over te zeggen, zal moeilijk worden...........
Feit blijft dat het weer klaar moet, dus hopla, aan de slag dan maar!

mvg,

Sytze

Averdonk (0) PRO, 17 jaar geleden

6,9 x 100,- zou aardig zijn, maar het is 6,9 x 47,- en de dealer wil daar niet voor werken. De klant zal dus verder in de buidel moeten tasten. Morgen is ie aan de beurt. Zal nu wel iets langer duren met 33 - 35 graden.....

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Rustig door gaan jonge, en tussen de middag ff oogjes toe onder de boom in een koel briesje! Dan hou je het lang uit, succes!

Sytze

Averdonk (0) PRO, 17 jaar geleden

Bak is weer klaar. Viel redelijk mee. De ingefelsde binnenring van de 3e synchromesh lag er aan 4 stukken tussen, maar was wel mooi op de plaats blijven zitten. Er waren 'n paar specifieke trucjes om 'n aantal dingen los te halen. Als je deze kent en met normale buitentemperatuur is het ook nog allemaal in 1 dag te doen.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Mail die truckjes es even naar mij! als je wilt.

Sytze

Averdonk (0) PRO, 17 jaar geleden

Langzamerhand ga ik toch twijfelen aan de kwaliteit van de bakken: van deze auto 'n tijdje geleden de 3e versn. gerepareerd, vandaag de bak er weer uit gehad en de 2e versn. onderhanden gehad.
Toevallig was ik gister bij de dealer en raad eens? Juist ja, daar lag 'n nieuwe bak voor 'n nieuwe Carens met 500 km op de klok en een kapotte synchromesh van de 2e versnelling. Toeval ??

Averdonk (0) PRO, 17 jaar geleden

Dubbel gepost.

Jan-Marcus (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik werk bij een kia dealer en heb nog nooit een bak van een carens kapot gehad. Alleen die van een sorento regelmatig.

In mijn ogen is het voor de carens dan ook toeval, heb ook nog nooit op cursus een andere dealer erover gehoord.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Carens of stel zelf een nieuwe vraag.