Kia Carens: Afstand bediening inbouwen voor centrale deurvergrendeling in Ca

Bouwjaar: 2005, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Ik wil een afstand bediening voor de centrale deurvergrendeling inbouwen in mijn Carens. Kan iemand mij vertellen welke draden ik moet gebruiken om de centrale deurvergrendeling te koppelen met de ontvanger van de afstand bediening?

Kia-Jan

Geplaatst door Kia-Jan (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Carens? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Dick-carens (0), 16 jaar geleden

Hallo Jan

Het lijkt vrij eenvoudig, ik heb het afgelopen weekeinde gedaan.
Wat heb je nodig: 1 servo motor en een centraal vergrendelingskastje met een afstand bediening.
Je moet eerst een servomotor in de linker voordeur bouwen, de servo-motor komt t.h.v je elleboog in de deur te zitten je moet dan wat piepschuim weg snijden aan de binnen zijde van de armsteun. Met het stangetje wat er aan gezet word stuur het bestaande stangetje aan waar mee je de deuren op slot kan doen.
De twee draden van de servo moet je door het rubber tussen de deur en de auto voeren, je maakt eerst de stekker los die aan de binnenzijde zit. Nu moet de deur er uit geschroeft worden en iets naar achter geschoven worden (de deur ondersteunen met bijv. een leeg kratje en tegen de auto laten steunen, nu kan je het rubber aan de kant van de carressorie los trekken.
Rechts boven in de witte stekker zit wat ruimte om twee gaatjes te boren en daar voer je dan de twee draden door naarbinnen.
Nu kan je de draden door het rubber voeren de deur in, en dan de deur weer vast schroeven.
Nu moet je volgens het schema het kastje en de servo aansluiten.
Om de knipperlichten te laten knipperen moet je twee draden onder bij de stuurcolom aansluiten de kleuren van de draden weet ik niet meer maar als je die wilt weten wil ik nog wel even het onderste deel van het dashboard los halen om te kijken.
In principe stuur je dus maar met 1 servfo het heveltje aan waarmee je normaal met je vinger in het linker voor portier de cv bediend.
sukses als je nog vragen hebt hoor ik het wel.

Kia-Jan (0), 16 jaar geleden

Ik heb alleen een afstands bediening omdat de rest al in de auto zit. Ik zal ook een centraal veergrendelings kastje kopen, en het aansluiten zoals jij beschrijft.
Bedankt.

Kia-Jan (0), 16 jaar geleden

Hoi Dick,
Ik heb het ingebouwd en het werkt prima. Ik kan de draden van de knipperlichten niet vinden. Zou jij nog willen kijken wat de kleuren zijn? Bijvoorbad dank, Jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Carens of stel zelf een nieuwe vraag.