Kia Sorento: Auto schokt bij het optrekken in alle versnellingen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2,4

Ik heb de Kia Sorento nu drie maanden en er stond op de teller 94.000. Ik heb er nu 10.000km bijgezet. Deze week (dinsdag) auto naar de dealer gebracht omdat deze schokte bij het optrekken in alle versnellingen Dat deed hij sinds afgelopen zondag 17 augustus. Het motormanagementlampje brandde. De dealer heeft er naar gekeken, vier bougies vervangen en nog andere werkzaamheden waaronder een nieuwe stuurpomp. Woensdag de auto opgehaald en deze reed weer fantastisch. Lampje brandde ook niet meer en ook geen gebonk bij het optrekken en bij het doortrekken in de navolgende versnellingen. Gisteren ook prima gereden. Hedenavond begon het gedonder weer, alleen brand het lampje van het motormanagement niet. Wat zou het probleem kunnen zijn? [ Banden voor en achter zijn van een ander merk, maar daar rij ik al duizenden km's mee, zal nog wel even de diepte meten en de omtrek. Schakelen doet hij ook goed. Ik hoor geen vreemde geluiden bij de aandrijving, ook even met ramen open gereden samen met mijn vader, geen bijzondere dingen, motor loopt ook mooi stationair.] Iemand een idee wat het kan zijn?

KiaChris

Geplaatst door KiaChris (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Sorento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 9 jaar geleden

Waarom ga je, in eerste instantie, niet terug naar de dealer? (garantie op reparatie)
Toch even uitlezen.

KiaChris (0), 9 jaar geleden

Dat ga ik morgen sowieso al doen. Uitlezen is mooi, maar er is geen storingsmelding. Maar ik dacht, misschien heeft iemand nog een suggestie. In ieder geval dank voor deze respons.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Sorento of stel zelf een nieuwe vraag.