Kia Pride : Co2 uitstoot te hoog bij apk

Ik zit met een probleem dat mijn kia pride 1.3 niet meer door de keuring gaat omdat de co2 uitstoot te hoog is van mijn auto. Iik heb er al zo flesje ingegooit om de motor zeg maar schoon te maken maar ook dat hielp niet. Toen ben ik naar de Kia dealer geweest en toen heb ik mijn auto laten uitlezen en de brandstof toevoer ofzo laten resetten. Ze zeiden dat toen het probleem was verholpen dus ik weer naar de aps keur station en weer niet goed. Dus weer terug naar de kia dealer en die zeiden dat de motor 100% in orde was maar iets mechanisch niet ofzo maar nou weet ik niet wat ik moet laten doen. Bedoel helpt olie verversen en nieuwe bougies? Of moet ik de kleppen laten stellen? Als het goed is was de uitstoot 1.3.
Bedankt alvast
Grtjes Wesley

proximuss

Geplaatst door proximuss (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Pride? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan5047 (0) PRO, 18 jaar geleden

maar als ze bij de kia dealer zeggen dat het goed is dan moeten hun ook de co hebben gemeten dus er zit verschil in het keurings station en de dealer zijn meter maar dat kan niet want beide zijn geijkt. terug gaan naar de kia dealer en hun het laten oplossen op iedere rep zit garantie (hun zeggen dat ie goed was)
succes jan

proximuss (0), 18 jaar geleden

Ja maar toen later dat we terug gingen zeiden ze dus dat de moter 100% en toen hun weer een meting deden ook weer niet goed was terwijl ze toen de brandstof hadden gereset wel goed was. Beetje vaag allemaal maar het is in iedergeval nog niet goed.

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Wesley, het is heel moeilijk om een pasklaar antwoord te geven als je geen technische kennis hebt. Zou als ik jou was een multigarage zoeken in de buurt die verstand heeft van emmisie eisen en daar mijn licht opsteken.

Sytze

RENE9516 (0) PRO, 18 jaar geleden

Wesley , De pride heeft geen verwarmde lambdasonde,hier zit ook het probleem.wat wij vaak doen is met een pride in de tweede versnelling en hoog toerental een rondje rijden.
Dan wordt de sonde goed heet en regelt hij prima.
Doe je dit niet dan geeft hij geen goede waarde op de viergastest en dit geldt voor alle pride,s met een ééndraads lambdasonde.
Bij de Kia Dealer moet dit probleem bekent zijn,er is namelijk ook een schrijven van geweest via Kia Nederland.

René

proximuss (0), 18 jaar geleden

Oke bedankt voor de reactie René:) Ik ga het zo snel mogelijk proberen. Ik zal dus voor de her keuring dus in z'n 2de versnelling ff een in een hoog toerental rijden en dan naar het keur station rijden. Vind het raar dat de Kia dealer er niks over gezecht heeft. Bedankt nogmaals en ik laat wel horen of het heeft gewerkt.
Grtjes wesley

proximuss (0), 18 jaar geleden

Is opgelust hij is nu goed gekeurd bvedankt voor de reakties!!
Grjtes Wesley

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Pride of stel zelf een nieuwe vraag.