Kia CEE'D: Cruise Control werkt niet meer

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 85

Allen,

Cruise control heeft steeds probleemloos gewerkt. De laatste rit was vanuit de Ardennen huiswaarts (280km), zonder problem, echter de volgende dag werkt de cc niet meer. Zonder aanwijsbare reden.
2 zaken zijn me echter opgevallen ;
1. de start-stop werkt nu ook niet meer, (ben ik blij om) voorheen soms wel soms niet.
2. de schakelindicator werkt met het weigeren van cc ook niet meer, het pijltje opschakelen wordt niet meer weergegeven.

Iemand een idee ?

Chivas!

Geplaatst door Chivas! , lid sinds 5 jaar geleden

10 Reacties

Hans4040 PRO, 3 jaar geleden

koppelingspedaal schakelaar en rempedaal schakelaar op juiste werking controleren...

Chivas!, 3 jaar geleden

Alvast dank voor uw reactie.
Lijkt me een mogelijkheid, maar ; waarom werkt de schakelindicator dan niet meer, kan dit daarmee in verband gebracht worden ?
Kan ik zelf en hoe deze schakelaars op hun werking controleren ?

jopekes, 2 jaar geleden

Beste,
Ik heb momenteel net hetzelfde probleem, ook bij een Kia C'eed.
Mag ik even vragen of het bij jou ondertussen opgelost is, en wat de oorzaak daarvan was?

Alvast bedankt!

tim 4 PRO, 2 jaar geleden

Waarschijnlijk in het de neutraal schakelaar op de versnellingsbak. Zowel het startstop de cc en de schakelindicator gebruiken dit signaal.

M.v.g Tim

    Beste Tim, Kun je mij vertellen waar ik de neutraal schakelaar kan vinden en eventueel hoe te vervangen? Is het nodig om daarna een eventuele foutcode te wissen? Gisteren kocht mijn zoon een Kia C’eed 1.4 uit 2011 waarvan de ISG schakelaar blijft branden, start/stop en cv werkt niet. Dit wisten we en hopen dit zelf te kunnen verhelpen, auto was verder in goede staat. Ander puntje is dat we de navigatie alleen op donkere:nacht stand (zwarte achtergrond) krijgen. Ik kijk uit naar je reactie. Alvast bedankt 🙏🏼 ;-) Gr Yvest - FOCUS_STATION_GHIA_1.8i, 4 maanden geleden

FOCUS_STATION_GHIA_1.8i, 4 maanden geleden

Hallo Chivas,

Heb je het probleem van tien opgelost met de neutraal schakelaar zoals Tim adviseerde of hoe heb je het anders opgelost? We hebben hier hetzelfde probleem met een C’eed 1.4i uit 2011.
Gr Yveat

.

Chivas!, 4 maanden geleden

Beste Yveat,
Probleem zat hem toen in een sensor in het koppelingspedaal, was toen eenvoudig door te meten met een multimeter. Nieuwe sensor erin en probleem opgelost.

    Goedemorgen, bedankt! Ik ben niet zo’n held met een MM maar kun je kort vertellen hoe ik kan meten of de mijne defect is? - FOCUS_STATION_GHIA_1.8i, 4 maanden geleden

Chivas!, 4 maanden geleden

Heb dat toen met een kennis gedaan, moet zeggen het is ondertussen 3 jaar geleden... dacht dat de sensor toen iets van een 30 euro kostte

FOCUS_STATION_GHIA_1.8i, 4 maanden geleden

Oke. Even gekeken. Er zijn er twee van. Een twee en vier polige stekker. Zal dan vast de 4 polige stekker zijn? Ik kijk vanavond wel even rond het pedaal waar die zit en welke het is. Bedankt hoor!
Gr Yvest

FOCUS_STATION_GHIA_1.8i, 4 maanden geleden

Lijkt het hier op??

.

FOCUS_STATION_GHIA_1.8i, 4 maanden geleden

Lijkt het hier op??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia CEE'D of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.