Kia CEE'D: Verwarming blaast geen warme lucht meer

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: G4FC, Motorinhoud (cc): 1591

Hallo,

Bij onze Kia C'eed benzine uit 2007 heeft de verwarming het plotseling opgegeven. Er komt geen warme lucht meer uit de luchtgaten. Koude lucht wel. Ik heb al eens gekeken en gevoeld aan de 2 buizen die naar de warmtewisselaar lopen binnen het passagierscompartiment. De ingaande en de uitgaande buis voelen even warm aan wanneer ik de verwarming vol open zet. Dit doet mij vermoeden dat er ergens een klep niet meer werkt en de warme koelvloeistof niet meer door de warmtewisselaar loopt. Kan dit kloppen en kan iemand mij hiermee op weg helpen ?

Alvast bedankt,

Mvg,

Pascal Vervoort

Metalcat

Geplaatst door Metalcat , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Ceed? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

tim 4 PRO, 5 jaar geleden

Hoi Pascal,

Dat kan kloppen de actuator van de warm/koud klep gaat nog wel eens stuk. Hij zit achter het dashboard kastje. Let wel goed op dat je de goede hebt want er zitten er meer.

M.v.g Tim

Metalcat, 5 jaar geleden

Dag Tim,
Het was inderdaad de actuator. Echter ik heb deze eens open gehaald, getest met 12V op pinnen 3 en 4 (beginnen tellen van links ;-) ), contacten proper gemaakt en hij werkt terug.
Hartelijk dank voor je hulp !

Mvg

Pascal

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Ceed of stel zelf een nieuwe vraag.