196 bezoekers online

Kia SORENTO EX: Differentieel probleem?

Bouwjaar: 2006, Brandstof: diesel, Transmissie: automatisch, Motorinhoud (cc): 2500

Hallo,

Ik heb een Sorento JC uit 2006 automaat. Sinds langere tijd voelt hij zich een beetje sponsig aan, aan de voorwielen. ik heb daar niet eerder een oorzaak voor kunnen vinden. Vorige week heeft een voorwiellager het begeven en dit heb ik inmiddels vervangen. Nu rechtuit rijden gaat goed, zo snel ik echter een bocht in ga lijkt het of hij de voorband van de velg wilt drukken. Heel even heb ik gedacht dat misschien het spoor ingesteld moet worden, maar dan zou er ook met rechtuitrijden problemen moeten optreden.
Herkent iemand dit probleem, en zo ja, wat is de oplossing.? Is het misschien een probleem met het differentieel?

Alvast bedankt

Boudewijn Thijssen

Boudewijnq

Geplaatst door Boudewijnq , lid sinds 4 jaar geleden

2 Reacties

0

Robbie Jensema, 3 maanden geleden

Zou toch beginnen met de auto te laten uitlijnen, niet alleen sporing maar ook camber/castor.

    Hallo Robbie, Dank voor je reactie. Heb de auto zojuist laten uitlijnen, heeft echter niets gebracht. Ik heb vanochtend toen ik onder de auto lag veel olie rond het differentieel geconstateerd. Kan een te laag oliepijl mijn problemen veroorzaken? - Boudewijnq, 3 maanden geleden
0

ferdinand, 2 maanden geleden

Als er veel olie op straat ligt,vraag ik mij af of er nog wel olie inzit.In een diff. zit niet zoveel olie.Ik zou dat maar eens peilen.
Ferry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia SORENTO EX of stel zelf een nieuwe vraag.