356 bezoekers online

Kia Sorento : Inhouden tijdens optrekken

Ik heb sinds 4 weken een Kia Sorento 2.2 CRDI in mijn bezit, en sinds dag 1 doet zich een probleem voor: De auto rijdt in eerste instantie goed, echter als ik vermogen aan moet spreken dan houdt de auto in. Niet constant maar bij vlagen van ongeveer 1 seconden en dan soms vlak achter elkaar. Het gekke is dat het probleem zich vooral voordoet als ik bergopwaarts rij (en dat is nogal eens het geval hier in Costa Rica) en ten tijde van het inhouden is er vanuit de motorruimte een flushend geluid waarneembaar (dus echt alleen op de momenten dat hij inhoudt) Overigens is het niet echt alleen bij aanspreken van vermogen maar ook als ik bijv met 110 op een licht glooiende weg rij op de cruise control. In het genoemde toerengebied voel je hem dan ook inhouden.

Vandaag was de auto voor groot onderhoud bij de dealer, en tijdens het uitlezen is er niets bijzonders te zien maar op het dashboard zie ik ook nooit waarschuwingslampjes. Ook is het zo dat in de buurt van de dealer (half uur rijden hiervandaan) bijna geen bergen zijn dus is het probleem daar heel moeilijk vast te stellen, ik ben dus bang dat ze het niet vinden/erkennen terwijl ik nog wel een jaar garantie heb. (Is hier 5 jaar)

Ik dacht vorige week echter wel iets onder de motorkap te hebben gezien waarvan ik dacht dat het de veroorzaker zou kunnen zijn: een aangevreten kabelboom met daarin 4 draden (bruin, lichtbruin, zwart en groen) en van de groene draad was het koper zichtbaar. Ik heb het voor nood aangedrukt met een stukje tape en aan de dealer verteld, echter hebben ze verklaard dat het niet zo belangrijk is. Ik heb daar toch een slecht gevoel over. De kabelboom loopt naar een stekker die een zwart kastje ingaat en dat zit onder het slakvormige voorwerp (Turbo?) Maar kan het dan alleen een bepaald toerengebied zijn?

Ik zou zeer dankbaar zijn als jullie me aan deskundige suggesties kunnen helpen.

Vr gr
Marco

marcovski

Geplaatst door marcovski , lid sinds 8 jaar geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Sorento of stel zelf een nieuwe vraag.