Kia Rio: elektrische ramen werken niet

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 LXE

Nadat de ramen in de winter vastgevroren zaten, zijn ze ondanks de inmiddels hogere temperaturen niet meer te openen. De zekeringen onder de motorkap en onder het dashboard heb ik gecontroleerd en zijn in orde. Het betreft zowel de ramen van voor en achterkant, links en rechts. Heeft iemand en tip waar dit aan kan liggen en hoe ik het kan verhelpen. Of een elektrisch schema van de Rio? Alvast dank!

PaulusV

Geplaatst door PaulusV (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Rio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1600) PRO, 11 jaar geleden

Resetten is misschien een optie via dealer , kunnen ze hem meteen uitlezen en weet je waarschijnlijk meer.

PaulusV (0), 11 jaar geleden

Ik begrijp dat de raambediening via de ODB-2 uit te lezen en te resetten is?

PaulusV (0), 10 jaar geleden

Ik ben eerder deze week bij de dealer geweest na een aantal keer stilgevallen te zijn met een kapotte krukassensor. Bij het afleveren van de auto heb ik gevraagd om meteen te kijken naar de raambediening, maar volgens de garage kon dat niet uitgelezen of gereset worden: het moest toch een zekering oid zijn.
Beide zekeringen onder het dashboard en de ene onder de motorkap zijn in orde...voor de zekerheid nog maar een keer doorgemeten. Het wegnemen van het binnenpaneel van het linker portier heeft geen verborgen zekeringen of andere gebreken aan het licht gebracht. Gezien de aanwezigheid van de bediening van alle vier de ruiten, leek het me de meest logische plek om te kijken.
Niemand die me verder kan helpen?

PaulusV (0), 10 jaar geleden

Na goed rondkijken op internet, kwam ik op de volgende site: www.kiatechinfo.com. Hier kwam ik erachter dat aan de achterkant van de fusebox in het passagierscompartiment een aantal relais zitten, waaronder er één voor de raambediening. En laat die nu kapot geweest zijn. Vervangen en alles doet het weer :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Rio of stel zelf een nieuwe vraag.