Kia Sorento: interieur verwarming

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5

Ik heb sinds 2006 een nieuwe sorento 2.5 diesel. met climat control. (Wat door de dealer is afgeraden om te gebruiken maar handmatig in te stellen) Deze heeft vanaf begin problemen met de verwarming. Na 3/4 uur schakeld de verwarming uit en komt er over de voeten alleen nog koude lucht. De lucht op de ramen blijft dan warm. Ook onder de stoel naast de bestuurder komt zeer koude lucht. Wij zitten in deze auto met een deken om de benen in de winter.
Onze dealer en de rayon manager van KIA weet hiervoor geen oplossing. De winter komt weer aan, dus het is weer ergenis.
Wie heeft het zelfde probleem en weet hiervoor een oplossing.

Johen

Geplaatst door Johen (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Sorento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ariedrome (0) PRO, 16 jaar geleden

hoi johen kijk eens of er een interieur filter is gemonteerd als er geen filter aanwezig monteer er dan een dit wil weleens helpen, anders een nieuwe climat control paneel(hier in zit een computer) monteren

Kia Specialist (0) PRO, 16 jaar geleden

je vries sensor in je kachel huis daar al eens naar gekeken
gr kia

Harald1980 (0) PRO, 16 jaar geleden

Die vriessensor in het kachelhuis heeft te maken met de regeling van de airco (rijp op de verdamper - airco gaat uit, rijp ontdooit weer - airco gaat weer aan), niet met de regeling van de temperatuur in het interieur.
Er schijnt een gemodificeerd bedieningspaneel te zijn voor de climate control, hierbij moet je letten op de laatste 3 tekens van het onderdeelnummer. Deze wijkt af van het originele paneel. Je zou dit eens kunnen laten controleren, echter ik heb een flauw vermoeden dat jouw auto gezien het bouwjaar al voorzien is van het nieuwere type.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Sorento of stel zelf een nieuwe vraag.