Kia Clarus: Kia Clarus, start slecht en staat af.

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 1800

Hallo.

mijn Clarus is sinds kort niet meer berijdbaar. Hij heeft enkele keren een backfire gehad en daarbij wat schade veroorzaakt aan het luchtfilterhuis. Dit is weer hersteld maar nu start hij moeilijk en blijft niet aan. Ik moet volgas geven om hem te starten en hem op 2500 -3000 toeren houden anders slaat hij af. Je begrijpt dat zeer lastig rijden is. Bij elk stoplicht sta ik of flink te gassen of met pijn en moeite de auto te starten. De kia garage zegt dan de luchtmassameter kapot is en dat hij daarom zo slecht loopt. Is dat zo? Of willen ze me een poot uitdraaien met een nieuwe voor 410 euro ex.

Wie weet waar het aan ligt? en wat zijn de oplossingen?

ieder advies is welkom.

flyingd

Geplaatst door flyingd (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Clarus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4040 (190) PRO, 16 jaar geleden

Kan aan de LMM liggen.
Is de auto uitgelezen op foutmeldingen en zoja, wat waren de foutcode`s?

mvg,
Hans.

flyingd (0), 16 jaar geleden

Ik heb helaas geen foutcodes. Alleen het gegeven dat de luchmassameter stuk zou zijn. maar kan dat zoveel invloed hebben? ik heb wel gehoort van slecht optrekken of onregelmatige toeren, maar zo slecht??

gr Alex

Hans4040 (190) PRO, 16 jaar geleden

Als de LMM defect is gaat de motor in noodloop, dat is een voorgeprogrameerde standaard instelling.
Als je de stekker eraf trekt en hij gaat beter lopen, is hij stuk.

mvg,
Hans.

flyingd (0), 16 jaar geleden

helaas, geen verschil. hij ruikt ook naar gas toen ik net uitstapte. kan ook van het slechte starten zijn.

escobar (0), 16 jaar geleden

denk wel dat je luchtmassameter kapot is gegaan door de backfire, maar bij auto-demontage kleine-staarman in bornebroek kost hij geen 410 euro hoor, ik denk rond de 175 euro.

flyingd (0), 16 jaar geleden

[quote=escobar]denk wel dat je luchtmassameter kapot is gegaan door de backfire, maar bij auto-demontage kleine-staarman in bornebroek kost hij geen 410 euro hoor, ik denk rond de 175 euro.[/quote]
ik heb de luchtmassameter ondertussen vervangen maar helaas geen verschil. het gekke is dat hij op benzine niet wil lopen. ook niet bij hoge snelheid overschakelen. de garage zegt dat hij op benzine start. en het onmogelijk is dat hij op gas zou starten. maar hij start dus wel. volgens de garage moet dat dus benzine zijn. vreemd maar rijen op benzine det hij niet.

wie kan me helpen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Clarus of stel zelf een nieuwe vraag.