Kia Carnival: Kia sleept mij voor de rechter

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.8

In januari werd mijn nieuwe Carnival afgeleverd ,na 5 maanden liet hij mij staan 34000km.Een kapotte brandstofpomp.Is gewoon garantie denk je dan.Dit was ook de eerste uitspraak van de dealer en van Kia.DE auto gaat voor reparatie naar Buchli en toen kwam er een telefoontje van Kia, uw auto is gerepareerd alleen het is geen garantie u heeft vervuilde diesel getankt u moet uw brandstof leverancier aansprakelijk stellen.Ik heb de rekening niet betaald de deurwaarder is inmiddels langs geweest en binnenkort moet ik voor de rechter verschijnen.De Kia is gelijk ingeruild voor een ander merk en na de rechtzaak is mijn Kia avontuur afgelopen.

sake de haan

Geplaatst door sake de haan (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Carnival? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

17 Reacties

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Als dat zo is van die vervuilde brandstof, heeft Kia gelijk.............Maar achteraf gelijk halen zal niet meevallen. Er zouden dan ook meerdere mensen problemen gehad kunnen of moeten hebben.

Gr.

sjaak10918 (0) PRO, 17 jaar geleden

als de diesel vervuild is, zou je toch denken dat het filter dat er voor zit, dit vuil tegen zou moeten houden ?

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

water houd een filter niet tegen sjaak...en water is funest voor een brandstof pomp...!!

als dit indd het geval is..... dan verlies je deze zaak, echter is de brandstof onderzocht? is hier een rapport van?
mocht dit niet aanwezig zijn...denk ik dat de rechter jouw in je gelijk zal stellen.

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

De eiser bewijst, en zeker als de auto nog zo jong was ligt de bewijsplicht bij Kia
Vraag dus het rapport op waarop ze baseren dat je vervuilde diesel had getankt.
Uiteraard van een onderzoeks firma niet verbonden aan jou of Kia....
Bovendien zal het erg moeilijk worden voor ze om dit hard te maken daar hun reden en mogelijkheid hebben een en ander naar hun hand te zetten.



Succes,

Cor

sake de haan (0), 17 jaar geleden

Helaas er is geen officieel onderzoeksrapport meegestuurd Kia komt met een monster waarvan je dus niet weet waar dat vandaan komt Men zegt dat dit uit jouw auto komt. Feit Blijft de auto was kapot en je mag het zelf betalen

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

sake....zit er maar niet over in.......de rechter zal als eerste de vraag stellen hoe geconcludeerd is dat er vervuilde brandstof in zat, welke betrouwbaare instantie dit heeft onder zocht....en waar het rappart is van dit onderzoek.

is dit simpelweg niet aanwezig.........trek jij aan het langste eind....

ik zou me over dit geheel maar niet al te druk maken.

Santa (0), 17 jaar geleden

Je stelt het allemaal wel rooskleurig voor, Arie!
Rechters staan bekend om hun grillig gedrag in uitspraken!
Voorzover IK hier heb kunnen lezen is de auto gerepareerd bij BUCHLI.
Kennelijk hebben zij dus de oorzaak "gevonden"?

Heb je zelf wel schriftelijke tegenactie ondernomen? Tussen deurwaarder en rechtzaak zit nog wel wat tijd....
Lijdzaam afwachten is altijd verkeerd.

Jan-Marcus (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=arie549]sake....zit er maar niet over in.......de rechter zal als eerste de vraag stellen hoe geconcludeerd is dat er vervuilde brandstof in zat, welke betrouwbaare instantie dit heeft onder zocht....en waar het rappart is van dit onderzoek.

is dit simpelweg niet aanwezig.........trek jij aan het langste eind....

ik zou me over dit geheel maar niet al te druk maken.[/quote]
Ik ben bang dat Buchli een Betrouwbare instantie is. Ze hebben namelijk niks met Kia te maken het is alleen een klant van hun en hebben er geen enkel voordeel bij om over zoiets te liegen. Hun krijgen hun geld toch wel. Ik zou hun eens bellen over een rapport en vragen naar de oude onderdelen. Als ze deze nog hebben kun je dit aanbieden bij een ander en hun naar een opinie vragen. Normaal gesproken moeten de onderdelen van een garantie van deze grote een half jaar bewaard worden.

Het afwachten is niet zo slim je had beter gelijk protest kunnen aantekenen en vragen naar een rapport enz.

Santa (0), 17 jaar geleden

Ben het roerend met je eens, Jan Marcus....

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Wie zwijgt stemt toe..........


Sytze

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

zo'n auto heeft zijn naam niet mee.... Kia Carnival je hebt het feest zomaar aan de gang!

paul,

Nico8119 (0), 17 jaar geleden

Euhh, het brandstoffilter zou toch ook water moeten tegenhouden? Waarom zit er bij de meeste diesels een wateraftapplug op het filter...? Naar mijn idee moet een goede auto tegen vervuilde brandstof kunnen.

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=Nico8119]Euhh, het brandstoffilter zou toch ook water moeten tegenhouden? Waarom zit er bij de meeste diesels een wateraftapplug op het filter...? Naar mijn idee moet een goede auto tegen vervuilde brandstof kunnen.[/quote]
ook een mens zou het lang uit moeten zingen bij eten wat niet goed is, is echter ook niet het geval........................hehehe

Audifreak763 (0) PRO, 17 jaar geleden

Je moet de rekening niet zonder meer onbetaald laten. Je moet de faktuur gemotiveerd ter discussie stellen. Ik vraag me af de rechter die het verzoek van de deurwaarder om een executoriale titel te verkrijgen met jou in discussie gaat over de technische perikelen met je auto. Ik zou, als je dat al niet gedaan hebt, de dealer en de deurwaarder schriftelijk mededelen dat je eerst meer duidelijkheid wilt verkrijgen. Ik zou ook aangeven dat je bereid bent te betalen zodra van jouw ongelijk is gebleken.

Santa (0), 17 jaar geleden

Jan, de auto is al weg, de auteur heeft GEEN onderdelen en voorzover bekend ook GEEN verweer opgesteld.
Vermelden dat je wilt betalen indien je ongelijk is aangetoond lijkt mij wat over the top. Indien er een UITSPRAAK komt, valt er niks meer te willen maar wordt het MOETEN.
Auteur had DIRECT schriftelijk in actie moeten komen en had enige beschuldiging van wanbetaling kunnen voorkomen door het bedrag in depot te storten bij een notaris....
't Lijkt me allemaal wat te laat, nu.....

Audifreak763 (0) PRO, 17 jaar geleden

Santa, ik ben het met je eens dat verweer in een eerder stadium beter was geweest. Toch denk ik dat lijdzaam afwachten het slechtste is wat je kunt doen. En ook lijkt het mij goed om aan te geven dat je niet een willekeurige wanbetaler bent maar dat de vordering wordt betwist.

Santa (0), 17 jaar geleden

Ja, maar het blijft mosterd na de maaltijd......
Kwaad kan het zeker niet maar of het nog nut heeft......?
Op de zitting komt hetzelfde verhaal toch weer op de proppen. M.a.w.: voor een goede opbouw van de civiele zaak van de auteur is al veel te veel tijd verstreken, helaas.
Hup hup naar een buro voor rechtshulp, nu het nog kan?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Carnival of stel zelf een nieuwe vraag.