Kia Picanto: niet meer willen staren,n a warschijnlijk heetlopen

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Help, zit met een groot probleem, auto is op een paaltje gereden waarbij de radiateur lek is geraakt en motor daarna tijdens rijden gestopt, radiateur vervangen maar nu wil hij niet meer starten, weet iemand een oplossing, heb de accu polen al los gehad maar geen resultaat

8226tr

Geplaatst door 8226tr (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Picanto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Neem aan dat je bedoelt: de motor slaat niet aan.
Bijna zeker de koppakking om zeep en vermoedelijk ook de kop krom. Er is geen compressie (meer) en daarom slaat de motor niet aan.( en is deze gestopt).
Als de cilinderkop gedemonteerd is, ook goed (laten) inspecteren of de zuigers niet gevreten hebben aan de cilinderwand.
Mocht dat (ook) het geval zijn, andere motor er in.
Is het inderdaad "niet starten', dan heb je een vastloper en is er maar een remedie: andere motor er in.

8226tr (0), 11 jaar geleden

bedankt voor de snelle reactie, wat aanvullende info gekregen, gebeurde op de snelweg, auto ging eerst langzamer rijden,van 110 naar 80, stopte ermee toen bij het tankstation de koppeling werd ingetrapt. was ook een zgn radiatorpil ingegooid nadat auto tegen paaltje was gereden, lekkage scheen toen opgelost,maar niet helemaal. kan het misschien daar aan liggen, of iets electrisch? Vr. Gr. dirk

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Pil heeft daar geen invloed op. Is een noodmaatregel maar eigenlijk is het troep. Verstopt vaak niet alleen de lekkage maar ook andere dingen zoals kachelradiateur enz.
Compressie (laten) meten is de volgende stap. Dat zal opheldering brengen of anders de cilinders 1 voor 1 onder druk zetten met 10 bar luchtdruk. Daarmee wordt de afdichting van de koppakking getest.

8226tr (0), 11 jaar geleden

dat idee had ik ook, dacht dat er misschien een sensor of i.d. vast zou kunnen zitten door die troep, het is n.l. als je start net of er geen vonk komt, ga morgen nog wel even verder zoeken, en anders door verwijzen naar de Dokter.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Picanto of stel zelf een nieuwe vraag.