Kia Rio: nokkenas sensor

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

motormanagementlampje brandt al een week, heb hem inmiddels laten uitlezen bij dealer. Deze gaf aan dat het de "nokkenas sensor" is. Wat houdt dit in en is het noodzakelijk om dit te vervangen cq repareren op korte termijn? zoja, kan je dit zelf of is het beter om dit in de garage te laten doen.
PS. ze wilden niet resetten!!

alvast bedankt voor reacties.

riorijder

riorijder

Geplaatst door riorijder (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Rio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hellbat (0) PRO, 15 jaar geleden

nokkenaszender is voor de fine-tuning van je onsteking/inspuiting.

Zonder loopt hij ook wel, maar starten zal iets langer duren ( motor heeft een paar rotaties meer nodig om de juiste cilinder te kunnen herkennen) en verbruik/uitstoot zal ook hoger zijn.

Directe motorschade zal je op korte termijn niet hoeven verwachten, maar het is wel beter het binnen afzienbare termijn te laten repareren.

Groeten Marcel

riorijder (0), 15 jaar geleden

Marcel, bedankt voor je antwoord. Alleen nog één vraag: Wat noem je afzienbare termijn???

groeten Dick

hellbat (0) PRO, 15 jaar geleden

poeh, ja, hoeveel rijd je per jaar, tja, doe een gok, ehhhh, ongeveer 4 tot 6 weken ???????

Komt niet zo heel erg nauw, maar ben je er wel van bewust dat je niet zo door moet blijven rijden, ik zou in elke geval proberen het voor eind oktober ofzo te laten herstellen, dan krijg je waarschijnlijk ook weer veel kouder en natter weer, moeite met aanslaan enzo, dat zou ik voor proberen te blijven.

Groeten Marcel

riorijder (0), 15 jaar geleden

Marcel,
wederom bedankt voor je antwoord. heb inmiddels al een prijsopgaaf binnen van een garage in de buurt (€ 161,13) sensor en monteren.

groeten Dick

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Rio of stel zelf een nieuwe vraag.